Τι δήλωσαν Κασικτσόγλου, Ψυχογιού και Κουφογιάννη για το παιχνίδι του ΟΑ Χανίων με τα Καλύβια για την Α2 γυναικών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων στην Α2 εθνική κατηγορία, που είναι την Κυριακή (15/10) στις 12 το μεσημέρι στο κλειστό Κλαδισσού απέναντι στον ΓΑΣ Καλυβίων.

Προπονητής και παίκτριες περιμένουν πώς και πώς την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα, στον οποίο πρόκειται να σημάνει η αφετηρία της φετινής σεζόν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που γίνονται, στον ΟΑΧ υπολογίζουν πολύ στον ΓΑΣ Καλυβίων, που θεωρείται εξάλλου μία από τις δυνατότερες ομάδες της Α2 και από τα φαβορί για την άνοδο.

Στις δηλώσεις του, ο προπονητής του ΟΑΧ, Μιχάλης Κασικτσόγλου, τονίζει ότι, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μία ομάδα που ξεκίνησε να προπονείται αργά γιατί είχαμε μία καθυστέρηση στην άφιξη των κοριτσιών που ήταν εκτός Κρήτης. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι στο διάστημα που βρίσκονται μαζί τα κορίτσια έχουν κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχοντας δείξει τρομερή θέληση και διάθεση. Πιστεύω ότι στους αγώνες θα βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο στόχος είναι, ξεκάθαρα, η παραμονή της ομάδας στην Α2. Ως νεοφώτιστη ομάδα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλο στόχο. Η κατηγορία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και το πρωτάθλημα αυτό ειδικότερα, το φετινό, προβλέπεται να είναι ένα από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το… 1000%, το ίδιο και σε κάθε προπόνηση, να είμαστε πολύ μαχητικοί και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

Από την πλευρά τους, δηλώσεις για το επερχόμενο ματς παραχώρησαν η Μαντώ Ψυχογιού και η Ηρώ Κουφογιάννη.

Η Μαντώ Ψυχογιού σημείωσε τα εξής: «Παίζουμε με μία ομάδα που θεωρείται ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Μια δυνατή ομάδα, που ανέβηκε επίσης φέτος στην Α2 και που έχει κάνει καλές προσθήκες. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Εχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, είμαστε μία νεανική ομάδα και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί τόσο στο παιχνίδι που έρχεται, όσο και σε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μας θα είναι να διεκδικούμε τη νίκη.

Η ομάδα των Καλυβίων αποτελείται από 7-8 παίκτριες οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στην Α1. Θεωρώ ότι κάποιες είναι “κλειδιά” για την ομάδα τους. Θα επιδιώξουμε να τις κρατήσουμε χαμηλά και να μην μας απειλήσουν κυρίως στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Πιστεύω ότι το Α και το Ω θα είναι η άμυνα. Αν μπορέσουμε και ανταπεξέλθουμε καλά στο αμυντικό κομμάτι και στην τακτική πιστεύω ότι όλα μετά θα είναι στο χέρι μας».

Η Ηρώ Κουφογιάννη επισήμανε επίσης ότι, «πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί αρκετά για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, όπως και γενικά για όλα τα παιχνίδια. Αν και δουλέψαμε όλα τα κορίτσια μαζί σχετικά αργά αρχίζουμε και “βρισκόμαστε” στο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα.


Σημείο-“κλειδί” για το ματς θα είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Αν παίξουμε καλή άμυνα, παίρνουμε δύναμη και για την επίθεση. Επιθετικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και από εκεί και πέρα, όπως όλα τα παιχνίδια, κερδίζονται με θέληση, οπότε άμα το πιστέψουμε μπορούμε να το καταφέρουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια