«Χάσαμε τα status- ΣΤΟΠ»-Φοβερό Άρθρο του Νίκου Συρίγου για την Εθνική Ανδρών στο http://www.basketnet.gr

O Νίκος Συρίγος σχολιάζει στο http://www.basketnet.gr την πρόκριση της Εθνικής στους «16» του Ευρωμπάσκετ και τα status που έμειναν στο συρτάρι:

«Δεν υπήρχε καλύτερο σενάριο. Δεν υπήρχε. Το ομολογώ. Στενοχωριέμαι μεν, το ομολογώ δε. Ήταν η καλύτερη εξέλιξη για το ματς με τους Πολωνούς. Να χάνεις στην αρχή και να νικάς στο τέλος και μάλιστα τόσο άνετα… Και επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, ο περίπατος των Σλοβένων κόντρα στους Γάλλους, έστειλε το μήνυμα σε όλους αυτούς τους… μυαλοπώληδες που μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα εδώ και μέρες. Παρότι τα γαλλικά μου δεν είναι καλά, δεν διάβασα κάπου να θέλουν να κρεμάσουν τους Γάλλους παίκτες επειδή έφαγαν ένα εικοσάρικο από τους… άμπαλους τους Σλοβένους, που τελείωσαν αήττητοι την πρώτη φάση. Ούτε είδα κανέναν Γάλλο παλαίμαχο να κράζει την Εθνική Γαλλίας για αυτό το αποτέλεσμα. Τους Γάλλους που είχαν χάσει να θυμίσω και από τους Φινλανδούς. Τους Γάλλους του Ντε Κολό, του Ντιό και του σούπερμαν Φουρνιέ…

Τους Γάλλους που δεν έχασαν παραμονές του τουρνουά τον μεγαλύτερο αστέρα τους, τον παίκτη που το 70% των συστημάτων (και δικαίως) είχαν σχεδιαστεί πάνω του, σε επίθεση και άμυνα. Γιατί όταν έχεις τον Γιάννη Αντετοκούμπο θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να μην τον αξιοποιείς… Να μην βασίσεις την ομάδα πάνω του. Τους Γάλλους που όμως δεν είναι… Έλληνες, να περιμένουν ο ένας τον άλλο στη γωνία για να τον βγάλουν στη σέντρα με την πρώτη ευκαιρία. Προσέξτε, ουδείς πανηγυρίζει για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους «16» ενός Ευρωμπάσκετ. Χαίρομαι όμως με την καρδιά μου που τα παιδιά που ΠΗΓΑΝ στο Ευρωμπάσκετ, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πέρασαν στην Ιστορία ως μέλη μιας ομάδας που αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του θεσμού. Δεν τους άξιζε. Ούτε στον Μίσσα που έχει φάει τη ζωή του στα γήπεδα και βλέπει να τον βγάζουν… μάγειρα κάποιοι που άμα βρουν μπάλα του μπάσκετ στο δρόμο θα την πάνε στο τμήμα για βόμβα. Άλλο κριτική κι άλλο ισοπέδωση.

Επίσης, κλαίω από ευτυχία που όλος αυτός ο μηχανισμός της ΠΑΠΑΡΙΑΣ, έβαλε από τα σχόλια μέχρι τα status του πρώτου δεκαλέπτου εκεί που ξέρει! Ελπίζω δε ότι μέχρι να μπούμε να στο παρκέ να αντιμετωπίσουμε τους Λιθουανούς, να επικρατήσει μια κάποια ησυχία.... Πάρτε ρεπό ρε παλικάρια κι αφήστε την ομάδα να δουλέψει με την ησυχία της μέχρι το συγκεκριμένο ματς… Πιάνετε δουλειά πάλι, μετά… Προσωπικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, η Εθνική να σας βάλει στον πάγο όσο το δυνατόν περισσότερο… Όλους. Και τους «ειδικούς» και τους… αυθόρμητους φιλάθλους που περίμεναν, πάνω από τα πληκτρολόγια, πως και πως το -10 να γίνει -20… Ποντάρετε στη Λιθουανία παλικάρια… Και «σώστε» τα status, μην χάνετε κόπο και χρόνο.


Υγ. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στους «Πελαργούς»! Είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει σε… εξέδρα. Έλληνες όχι… Ελληνάρες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια