Ο Νίκος Γκάλης στο Hall of Fame-Δείτε το βίντεο της ΚΑΕ Αρης

Μια ξεχωριστή μέρα έρχεται για το ελληνικό μπάσκετ και ειδικότερα για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος θα γίνει μέλος του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Εκεί όπου ανήκουν τιμητικά για την προσφορά τους στο άθλημα οι καλύτεροι, άνδρες και γυναίκες, που συνέβαλαν, στο να φτάσει το μπάσκετ να είναι από τα πλέον αγαπητά αθλήματα στον κόσμο.

Ο Γκάλης θα βρεθεί ανάμεσα τους στην τελετή που θα γίνει στο Σπρίνγκφιλντ της Μασσαχουσέτης και θα τιμηθεί με την ύψιστη μπασκετική διάκριση. Και θα βρεθεί στο επίκεντρο έχοντας να επιδείξει ουκ ολίγες διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό φυσικά επίπεδο. Κορωνίδα το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ 1987 με το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ 1989 στο Ζάγκρεμπ να ακολουθεί. Με την Εθνική Ομάδα μετρά 168 συμμετοχές, σημειώνοντας 5.130 πόντους. Σε 13 χρόνια με τον Άρη κατέκτησε οχτώ πρωταθλήματα Ελλάδας και πέντε Κύπελλα Ελλάδας και πρόσθεσε ένα ακόμη Κύπελλο στη συλλογή του με τον Παναθηναϊκό. Έχει σημειώσει 12.849 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 384 αγώνες. Στην καριέρα του 753 αγώνες, έχει σημειώσει 24.721 πόντους (32,8 μ.ο.).

Μαζί με τον Γκάλη θα μπουν στο Hall of Fame ο Tracy McGrady, απ' τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, ο προπονητής του Πανεπιστημίου Kansas Bill Self, η Rebecca Lobo, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, η προπονήτρια Muffet McGraw, o coach Λυκείων Robert Hughes, o πρώην παίκτης και ιδιοκτήτης των Harlem Globetrotters Mannie Jackson, o Tom Jernstedt, ο άνθρωπος που δημιούργησε τα Final Fours του NCAA, ο Jerry Krause ο άνθρωπος που δημιούργησε τους θρυλικούς Σικάγο Μπουλς και o George McGinnis, θρύλος του ΑΒΑ και παίκτης στο ΝΒΑ.

* Η κεντρική τιμητική εκδήλωση θα γίνει ξημερώματα Σαββάτου. Θα αρχίσει στις 02:30 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 05:30. Νωρίτερα υπάρχουν άλλες σχετικές εκδηλώσεις, όπου θα μετέχει και ο Νίκος Γκάλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια