Τι δήλωσαν Μίσσας, Καλάθης και οι Πολωνοί στην συνέντευξη τύπου

Στην καρδιά και τη συγκέντρωση της Εθνικής εστίασε ο Κώστας Μίσσας μετά τη νίκη επί της Πολωνίας με 95-87 και την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ.

«Η Πολωνία είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα. Μετά από τρεις ήττες η ψυχολογία ήταν σημαντική, γιατί δεν είναι εύκολο να έρχεσαι και να κερδίζεις ένα τέτοιο ματς. Ήταν πολύ σημαντική η ψυχολογική μας προετοιμασία. Παίξαμε με καρδιά και με δύναμη, αλλά ήταν επίσης πολύ σημαντικό που είχαμε τόσο υψηλά ποσοστά στα τρίποντα. Επίσης είχαμε ηρεμία στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλύτερα από το πρώτο. Το θέλαμε, το πιστεύαμε και νικήσαμε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τον αγώνα με τη Λιθουανία είπε: «Είναι καλή ομάδα και έμπειρη. Το θέμα είναι να παίξουμε όπως σήμερα. Στις κρίσιμες στιγμές, στο μπάσκετ ή στη ζωή, το πρώτο που χρειάζεται είναι να πιστεύεις από μέσα από την ψυχή σου και να δουλεύεις σκληρά σαν ομάδα. Η Λιθουανία είναι μια ομάδα που σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε.»

Ο Νικ Καλάθης τόνισε: «Ήταν μια καλή νίκη απέναντι σε μια σκληρή ομάδα που παλεύει ως το τέλος και διεκδίκησε όλα τα ματς ως το τέλος. Όμως παίξαμε όπως έπρεπε, βγάλαμε άμυνες και τρέξαμε. Το κλειδί για μας είναι να βγάζουμε άμυνα και να τρέχουμε, αλλά και να βάζουμε σουτ. Τώρα στα νοκ άουτ όλα γίνονται. Η Λιθουανία είναι δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο προπονητής της Πολωνίας, Μάικ Τέιλορ, είπε: «Συγχαρητήρια για την Ελλάδα. Μας νίκησαν δίκαια. Ο Καλάθης και ο Σλούκας έκαναν εξαιρετική δουλειά, ενώ είχαν υψηλά ποσοστά και μας δημιούργησαν πρόβλημα με τα μεγάλα κορμιά τους. Προσπάθησε όλο το τιμ να έχουμε έτοιμο τον Σλότερ, αλλά δυστυχώς δεν τον είχαμε διαθέσιμο και η απουσία του ήταν σημαντική. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας και την προσπάθειά της. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά μας λείπουν κάποιες λεπτομέρειες. Είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούμε καλύτεροι στις επόμενες διοργανώσεις».


Ο αρχηγός της Πολωνίας, Άνταμ Βατσίνσκι, τόνισε: «Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, έκανε το καλύτερό της παιχνίδι σήμερα. Είχαν πολύ υψηλά ποσοστά στα τρίποντα. Ο Καλάθης και ο Σλούκας έκαναν μεγάλη ζημιά. Μας έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες στα περισσότερα παιχνίδια. Πιστεύω πως αξίζαμε να περάσουμε. Συγχαίρω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, είμαι περήφανος για την προσπάθειά τους». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια