Σκορ και θέαμα στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις από τη νίκη επί της Εθνικής Νορβηγίας-Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο «2nd International Οlympiacos Tournament», που διεξάγεται στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας με 61 πόντους διαφορά, 96-35 της Εθνικής Νορβηγίας.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του 2ου Διεθνούς Τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογος, το οποίο θα συνεχιστεί το Σάββατο (16/9) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (17/9), οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Νορβηγίας. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχαν διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας στο συγκεκριμένο στάδιο της προετοιμασίας. Το Σάββατο στις 18:00 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας θα αντιμετωπίσουν την Ούγγρικη UNI Gyor.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Βικτόρια Μακόλι με 24 πόντους ενώ η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε 17, η Κατερίνα Σωτηρίου 12 και η Μίρνα Μάζιτς 10.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 12-3 στα πρώτα 5 λεπτά ενώ μέχρι να συμπληρωθεί η 1η περίοδος αύξηση τη διαφορά στους 20 πόντους για το 29-9. Η Βικτόρια Μακόλι οδηγούσε στο σκοράρισμα στο διάστημα αυτό με 8 πόντους (4/6 δίποντα) ενώ είχε μαζέψει ήδη 6 ριμπάουντ (3 αμυντικά και 3 επιθετικά) και ακολουθούσαν η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου που είχαν πετύχει αμφότερες από 6 πόντους.

Πάτησε «γκάζι» και εκτόξευσε τη διαφορά

Στο 2ο δεκάλεπτο ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές, διατήρησε την ίδια πιεστική άμυνα και είχε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση με αρκετές επιλογές και σε σετ παιχνίδι, ενώ «χτυπούσε» και στο ανοικτό γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκτοξευτεί η διαφορά στους 30 πόντους με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα  αποδυτήρια με το 47-17 υπέρ του Ολυμπιακού. Αρκετές λύσεις έδωσε και η Μίρνα Μάζιτς που σκόραρε 7 πόντους (3/4 διπ.) ενώ πολύ καλή παρουσία είχε η Ιβόν Άντερσον.

Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν στον ίδιο υψηλό ρυθμό, έφτασαν στο 72-30 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου και προηγήθηκαν μέχρι και με 50 πόντους (80-50) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Στα λεπτά που απέμειναν για την ολοκλήρωση του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα για το τελικό 96-35.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Μάζιτς 11, Σταμάτη 9 (3 τρ.), Χατζηνικολάου 1, Μάλτση 9 (2 τρ.), Σωτηρίου 12, Άντερσον 6, Μακόλι 24, Σπυριδοπούλου 7(1 τρ.), Μπαλτά, Καλτσίδου 17 (1 τρ.)
ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ (Νέσμπο): Σελβίκ 6, Χεγκρένες, Τβέιτο, Χάλβορσεν 4 (1 τρ.), Φλάατεν, Σερτβέιτ 12 (3 τρ.), Χάρντι, Ραα 6, Φαλτς-Μόνσεν, Γκέντσο 2, Λάντσρεμ 3 (1 τρ.), Φέρεσταντ 2.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών

Διαβάστε τις δηλώσεις από την νίκη του Ολυμπιακού επί της Εθνικής Νορβηγίας στην πρεμιέρα του «2nd International Olympiacos Tournament».

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ: «Κρατάμε τη διάθεση που έδειξαν τα κορίτσια»

Ελένη Καπογιάννη: «Κρατάμε τη διάθεση που έδειξαν τα κορίτσια. Η τακτική όπως φαίνεται στα δικά μας τα μάτια δεν έχει αφομοιωθεί ακόμα, είναι επόμενο αυτό γιατί η ομάδα έχει κάνει 11 προπονήσεις μαζί όμως πιστεύω ότι δεν βοήθησε και η δυναμικότητα του αντιπάλου που ναι μεν ήταν μαχητικές αλλά μας μπέρδεψε λίγο το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι πάρα πολύ καλά τεστ για εμάς για να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε. Κρατάμε όμως το πολύ θετικό, τη διάθεση που δείχνουν οι αθλήτριες μας, στο ότι θέλουν να μπουν στην τακτική και τη φιλοσοφία της ομάδας και πιστεύω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες».

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: «Βγάλαμε ενέργεια»

Στέλλα Καλτσίδου: «Σίγουρα είναι θετικό ότι ξεκινήσαμε νικηφόρα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο, ήταν μια σχετικά αδύναμη ομάδα σε σχέση με εμάς. Καταφέραμε να προπονηθούμε καλά, να δούμε κάποια πράγματα αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ένας αγώνας που μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θεωρώ ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο δυνατά αλλά σίγουρα ήταν μια δυνατή προπόνηση όπου βγάλαμε ενέργεια και πιστεύω αύριο να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: «Να ανεβάζουμε ρυθμούς»

Κατερίνα Σωτηρίου: «Εύχομαι καλή χρονιά έστω και με αυτό το επίσημο φιλικό. Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που γίνεται στη μνήμη του Δημήτρη Μπασούρη που ήταν πολύ δικός μου άνθρωπος και βοήθησε το μπάσκετ γενικά. Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν παιχνίδι προετοιμασίας, θέλουμε να δούμε και να δουλέψουμε πολλά πράγματα, προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που μας ζητάει το staff και η coach. Δεν έχει να κάνει με το σκορ η δυναμικότητα που αναμφισβήτητα ήταν χαμηλής δυναμικότητας το σημερινό. Μέρα με τη μέρα θέλουμε να ανεβάζουμε ρυθμούς, να διορθώνουμε πράγματα ώστε να είμαστε τη σωστή χρονική στιγμή έτοιμοι για το Ελληνικό πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη».

*Στο δεύτερο παιχνίδι του Τουρνουά η Γκιόρ επικράτησε με 71-64 της Σπαρτάκ.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια