Διπλασίασε τις νίκες στο διεθνές τουρνουά του το γυναικείο του Ολυμπιακού-Χατζηνικολάου: «Θα παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ αργότερα»-Μάλτση: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»-Καπογιάννη: «Bρίσκουμε χημεία»-Φωτορεπορτάζ από τη νίκη επί της Γκιόρ

Σε κάλο δρόμο ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων έδειξε ότι βρίσκεται η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 67-41 της Ουγγρικής Γκιόρ την δεύτερη ημέρα του διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογος του Πειραιά στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν σαφώς πιο ισχυρό αντίπαλο από την Εθνική Νορβηγίας που αντιμετώπισαν την Παρασκευή (15/9) και διπλασίασαν τις νίκες τους στο «2nd International Olympiacos Tournament». Την Κυριακή (17/9) ολοκληρώνεται το τουρνουά με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στις 18:00 την Ρώσικη Σπαρτάκ.

Η συμπαράσταση στη Γκιόρ

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός παρέδωσε στην ομάδα της Γκιόρ αναμνηστικό κάδρο εκφράζοντας τη συμπαράσταση του για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013. Το πούλμαν της Ουγγρικής ομάδας κατά τη μετάβαση του στο Σοπρόν προκειμένου ο σύλλογος να πάρει μέρος σε ένα φιλικό προετοιμασίας ενεπλάκη  σε ένα τραγικό τροχαίο στο οποίο έχασε ακαριαία τη ζωή του ο genaral manager Πίτερ Ταποντί, ο προπονητής Άκος Φάζι απεβίωσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ενώ ο τραυματισμός της της 19χρονης τότε Σέρβας Νατάσα Κοβάσεβιτς είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού  της.

Προβάδισμα από την αρχή

Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα του με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Από τα μέσα της περιόδου όμως η ομάδα του Πειραιά, ξέφυγε και πήρε προβάδισμα 13 πόντων, 21-8, μέχρι το φινάλε με την Στέλλα Καλτσίδου να οδηγεί στο σκοράρισμα με 7 πόντους και την Ιβόν Άντερσον να ακολουθεί με 6.

Διατήρησε τον έλεγχο

Στην έναρξη της 2ης περιόδου η Εβίνα Μάλτση με τρίποντο διεύρυνε το προβάδισμα του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το 24-8, όμως ακολούθησε ένα σερί 8-0 των φιλοξενούμενων που μείωσαν σε 24-16, 6:20 πριν το ημίχρονο. Με καλάθι της Εβίνας Μάλτση κάτω από τη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκες» σταμάτησαν το σερί της ουγγρικής ομάδας φτάνοντας στο 26-16. Ακολούθησαν δυο διαδοχικά τρίποντα από Μάλτση και Μακόλι για το 32-18 (3:05) που διεύρυναν το προβάδισμα του Ολυμπιακού για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-23.

Πάτησε «γκάζι» στην 3η περίοδο

Στην 3η περίοδο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και διεύρυνε το προβάδισμά στο +21, 48-27 μετά από ωραία προσπάθεια της Κατερίνας Σωτηρίου (4:20). Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό για να ολοκληρωθεί η περίοδος με το υπέρ του +25 και σκορ 56-31 ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στην τελευταία περίοδο για το τελικό 67-41.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 33-23, 56-31,67-41

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Μάζιτς 2, Σταμάτη 3 (1 τρ.), Χατζηνικολάου 5, Μάλτση 16 (3/5 τρ.), Σωτηρίου 8 (1 τρ.), Άντερσον 6 (1 τρ.), Μακόλι 13 (1 τρ. 9 ριμπ.) , Σπυριδοπούλου, Μπαλτά, Καλτσίδου 14 (5 ασ.)
ΓΚΙΟΡ (Βόλγκουι): Σζάμπο, Βάργκα 2, Σιμόν Ζ., Στεπάνοβα 2, Τζανκ 5, Τόροκ, Κριβάσεβιτς 7, Φιλντς 13, Γκόρε 10, Μάρκο, Λακλόθ 2.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών

Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστριών στο osfp.gr για την επικράτηση κόντρα στην Γκιόρ στη δεύτερη ημέρα του «2nd International Olympiacos Tournament» που διεξάγεται στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας:

Καπογιάννη: «Bρίσκουμε χημεία»

Ελένη Καπογιάννη: «Κατ' αρχάς όντως παίξαμε με ένα πιο δυνατό αντίπαλο, μια ομάδα που παίζει στο Eurocup, έχει εμπειρία, είναι μασίφ ομάδα όπως θα λέγαμε, έχει κάποιες παίκτριες που είναι χρόνια μαζί.  Εμείς στεκόμαστε στη δικιά μας την ομάδα. Θεωρώ ότι παρόλο που είναι νωρίς για εμάς γιατί δεν έχουμε εμπεδώσει την τακτική μας ακόμα δείχνουμε πολύ καλά σημάδια, βρίσκουμε rotation, βρίσκουμε χημεία, σχήματα που μας ταιριάζουν. Δεν έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας που είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο για την εποχή αλλά από κάθε ματς κάτι αποκομίζουμε. Ξέρουμε που να δουλέψουμε, που να εστιάσουμε, έχουμε και αύριο ένα δυνατό ματς με μια ομάδα που πιέζει, θα δούμε τι κάνουμε καλά, τι πρέπει να βελτιώσουμε και συνεχίζουμε έτσι».  

Μάλτση: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Εβίνα Μάλτση: «Το παιχνίδι ήταν καλύτερο από το χθεσινό πιστεύω. Κρατάμε το αποτέλεσμα, κρατάμε τα θετικά σημεία, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Αυτά είναι παιχνίδια στα πλαίσια της προετοιμασίας είμαστε όμως μέσα στη χώρα μας και θα θέλαμε τον κόσμο να έρθει. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να μας δει να παίζουμε πριν την έναρξη της σεζόν. Αύριο έχουμε το τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά, δουλεύουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα αλλά σίγουρα κρατάμε τη νίκη. Η ομάδα δένεται και θα θέλαμε τον κόσμο κοντά μας».

Χατζηνικολάου: «Θα παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ αργότερα»

Όλγα Χατζηνικολάου: «Πιστεύω ότι σήμερα παίξαμε διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ. Θέλουμε σίγουρα πάρα πολύ δουλειά ακόμα αλλά έχουμε δείξει πολύ καλά δείγματα. Τρέχουμε πολύ, θέλουμε να τρέξουμε φέτος, όλα ξεκινάνε από την άμυνα μας. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα στην προετοιμασία και όσο παίζουμε η ομάδα θα δένεται και θα παίξει πολύ καλό μπάσκετ αργότερα. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση, θα παίξουμε με το ίδιο πάθος, είναι μια ομάδα χρόνια στο χώρο αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αν παίξουμε όπως πάιξαμε σήμερα θεωρώ ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια