Χατζηλεοντή: «Όσο γίνεται πιο ψηλά στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων»

Έχει τζάμπολ αύριο για την Εθνική Κορασίδων στα Σκόπια. Η ελληνική ομάδα ξεκινά απέναντι στο Ισραήλ (21.00) την προσπάθειά της να κατακτήσει την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Και ένα από τα όπλα της, γιατί έχει κι άλλα, ακούει στο όνομα Ιωάννα Χατζηλεοντή. Η 15χρονη φόργουορντ ανοίγει τα χαρτιά της δεν κρύβεται και μιλάει γι’ αυτό που αγαπά: Το μπάσκετ.

«Ο στόχος όλων των κοριτσιών, αλλά και του επιτελείου είναι να φτάσει η Εθνική Ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Δηλαδή και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αν μπορέσουμε, για να έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε του χρόνου στην Α’ Κατηγορία».

Η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας υπάρχει, μαζί με την αισιοδοξία, αλλά η Χατζηεοντή, παρά το νεαρό της ηλικίας ξέρει πως θα υπάρξουν αρκετές δυσκολίες: «Εννοείται πως η αποστολή μας θα είναι δύσκολη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αξιόλογες ομάδες, οι οποίες σίγουρα θα θέλουν κι αυτές το "εισιτήριο" για την Α’ κατηγορία. Και θα το δούμε αυτό από την πρώτη μέρα. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουμε το Ισραήλ, έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι το πάθος, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η Χατζηλεοντή πιστεύει πως από τα μεγάλα συν για την ελληνική ομάδα και το κλειδί για να πετύχει το στόχο της είναι «η διάθεσή μας στην άμυνα και το σωστό διάβασμα στην επίθεση».

Όσο για το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις κοπέλες δίνουν για πρώτη φορά ραντεβού σε μεγάλη διοργάνωση, είναι κάθετη: «Η ηλικία δεν επηρεάζει σε κάτι το κλίμα της ομάδας, καθώς ο στόχος είναι κοινός και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στις μικρότερες να αποκτήσουν εμπειρίες που θα αποδειχθούν πολύτιμες για τα επόμενα χρόνια».


Η ίδια δείχνει να έχει κέφι, διάθεση και ετοιμότητα, παρά το γεγονός ότι ελάχιστα έχει σταματήσει όλο το καλοκαίρι: «Υπάρχει κούραση, αλλά η αγάπη γι’ αυτό που κάνω τα διαγράφει όλα και με βοηθάει να συνεχίσω. Θέλω να βρίσκομαι εδώ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια