Σκουρτόπουλος: «Ομάδα με πλούσιο ταλέντο και αθλητικά προσόντα η Εθνική Ανδρών»

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε στο Καρπενήσι τον πρώτο κύκλο της προετοιμασίας της, ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του έβαλαν τις βάσεις και έβγαλαν τα πρώτα τους συμπεράσματα και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε σε αυτά, αλλά και σε όσα περιμένει για τη συνέχεια.

«Ολοκληρώσαμε μια εβδομάδα την οποία χαρακτηρίσαμε ως επανένταξης και το βασικό ήταν ότι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Όλοι οι παίκτες προέρχονται από μια πολύ κουραστική σεζόν και μια μικρή περίοδο διακοπών και το βασικό ζητούμενο ήταν να μπούμε σε ρυθμό με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα τόσο τώρα που η ομάδα χτίζει τη φιλοσοφία της όσο και στη συνέχεια. Ο στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι το Ευρωμπάσκετ με μηδέν απώλειες και στο Καρπενήσι έγινε ένα πρώτο βήμα γι' αυτό».

- Αυτή η φιλοσοφία που χτίζεται πώς μπορεί να περιγραφεί;

«Έχουμε μια ομάδα με πολύ πλούσιο ταλέντο και θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, να κρατήσουμε στοιχεία από τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά να πάμε και σε πιο στοχευμένες επιθέσεις.

Θέλουμε να αναδείξουμε έτσι την ικανότητα του κάθε παίκτη ξεχωριστά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να χτίσουμε μια πλήρη επιθετική εικόνα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από κάθε παίκτη.

Στην άμυνα η συνταγή είναι μία, σκληρή, δυνατή, με πίεση σε όλο το γήπεδο και ανάλογα με το τι μας δίνει ο κάθε αντίπαλος να προσαρμοστούμε σε αυτό με βάση και τα πλούσια αθλητικά προσόντα που έχουμε».

- Εσύ έζησες και την περσινή γεμάτη ατυχίες και απουσίες χρονιά, εισπράτεις μια αίσθηση πληρότητας στη φετινή ομάδα;

«Αυτό είναι αλήθεια. Δεν θέλω να συγκρίνω κάτι με πέρυσι που ήταν μια πολύ άτυχη χρονιά σε όλα, όμως φέτος και οι 15 παίκτες που είναι παρόντες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Όλοι θέλουν να μείνουν μέχρι την τελευταία στιγμή στην ομάδα και μπορεί μεν να υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς, αλλά ακόμα και ο τελευταίος παίκτης που κλήθηκε, δείχνει πάρα πολύ μεγάλη αυταπάρνηση όπως όλοι, δουλεύει σκληρά και διεκδικεί το μερίδιο που του αναλογεί, αυτό μακροπρόθεσμα μόνο προς όφελος της ομάδας μπορεί να αποβεί».

- Τα πρώτα δείγματα γραφής θα δοθούν στο τουρνουά της Πάτρας και ο φίλαθλος κόσμος ανυπομονεί.

«Πάντα υπάρχει ανυπομονησία και μεγάλη αγάπη που εισπράττουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια, όπου κι αν πάμε και είναι ειλικρινείς οι ευχαριστίες προς όλους τους φιλάθλους στην Ελλάδα. Θεωρούμε δεδομένο ότι και στην Πάτρα ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και περιμένουμε κι εμείς να δούμε τα δύο πρώτα ματς, καθαρά προετοιμασίας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από όλα τα παιδιά, θα δώσουμε χρόνο σε όλους και θα επιχειρήσουμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τη δουλειά που έχει γίνει κυρίως στην επίθεση και εν μέρει στην άμυνα. Νομίζω ότι ο κόσμος που θα βρεθεί κοντά στην Εθνική θα ευχαριστηθεί θέαμα γιατί η ομάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει θέαμα και να κάνει ένα καλό ξεκίνημα για τη συνέχεια των αγώνων».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια