Παπαδόπουλος: «Η Εθνική Παίδων έχει τα προσόντα να προχωρήσει»

Η Εθνική Παίδων μπαίνει στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Σόφια (10-19/8) και συνεχίζει με 13 παίκτες. Οι Καραγεωργίου και Γραμματικός δεν θα συνεχίσουν με την ομάδα, την οποία βοήθησαν τα μέγιστα μέχρι το σημείο αυτό στην προετοιμασία της.

Η ελληνική ομάδα έδωσε τρεις φιλικούς αγώνες στο ΟΑΚΑ τις προηγούμενες μέρες με αντίπαλο την Γερμανία, με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Παπαδόπουλο, να κρατά σημαντικές σημειώσεις, ενόψει των επίσημων αγώνων.

«Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα και καταστάσεις στο παιχνίδι. Θέλαμε να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από τον κάθε παίκτη και να δούμε πως μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις και φάσεις του παιχνιδιού. Θετικό ήταν πως στο τελευταίο φιλικό με την Γερμανία, ενώ χάναμε, γυρίσαμε το παιχνίδι και αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει και χαρακτήρα.»

Οι αγώνες προετοιμασίας δείχνουν αρκετά πράγματα, αλλά σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας, καθώς λείπει η εμπειρία και ειδικά σε ένα τουρνουά με πολλούς συνεχόμενους αγώνες, που όλοι έχουν σημασία: «Σίγουρα είναι ένα μείον που τα περισσότερα δεν έχουν ξαναπαίξει. Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία έχει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και τα παιδιά δεν ξέρω αν έχουν μάθει να διαχειρίζονται και ενθουσιασμό και κούραση. Αυτό όμως είναι κάτι που ισχύει σχεδόν για όλες τις ομάδες σε αυτές τις ηλικίες.»

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις μικρές κατηγορίες δεν… συγχωρούν εύκολα το λάθος και ο Παπαδόπουλος το γνωρίζει: «Σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχεις περιθώριο λάθους. Τους το λέμε συνέχεια αυτό. Δεν είναι πιο εύκολο επειδή είναι Β’ Κατηγορία.  Αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε να μπούμε και λίγο σε ρυθμό με τους συνεχόμενους αγώνες, είδαμε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού που θέλουν να βελτιωθούν κυρίως στον αμυντικό τομέα κι αυτά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε στο διάστημα που απομένει. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, ώστε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο φρέσκοι στα παιχνίδια.»

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από έναν «περίεργο» όμιλο στον οποίο βρίσκονται η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Λευκορωσία, η Ρουμανία και η Ελβετία με δύο ομάδες να συνεχίζουν στα νοκ άουτ. «Θεωρώ πως η ομάδα μας έχει προσόντα και ταλέντο για να προχωρήσει. Η ηλικία είναι λίγο περίεργη, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις. Αν δείξουμε εμείς καλό πρόσωπο σε κάποια παιχνίδι δεν θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω.»


 *Η Εθνική Ομάδα θα δώσει ένα τελευταίο αγώνα προετοιμασίας προπονητικού χαρακτήρα στη Σόφια με την Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια