Βλασσόπουλος: «Μένουμε Μπρατισλάβα»

Η Εθνική Εφήβων τα κατάφερε... Με λίγο... σασπένς πάλι, αλλά αυτή τη φορά πήρε αυτό που ήθελε, βρίσκεται στους οχτώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον μπορεί να ηρεμήσει λίγο, αφού σε πρώτη φάση αποφεύγει την ψυχοφθόρο κατάσταση του 9-16 και του επικείμενου υποβιβασμού.

Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε και τώρα έχει μπροστά της τον προημιτελικό με την Τουρκία. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος, πιο ήρεμος κι ο ίδιος στέκεται στα όσα συνέβησαν απόψε.

«Όλα τα παιδιά βοήθησαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Υπήρχαν ο Μωραϊτης, ο Καλαϊτζάκης και ο Καμπουρίδης που ηγήθηκαν στο σκοράρισμα, αλλά προστέθηκαν και τ’ άλλα παιδιά που έδωσαν λύσεις και στην επίθεση, αλλά κυρ ίως στην άμυνα. Όποιος κι αν μπήκε προσπάθησε για το καλύτερο».

Η Ελλάδα έδειξε να «καθαρίζει» το παιχνίδι όταν έφτασε στο +9 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η εικόνα άλλαξε. Ο Βλασσόπουλος πήρε το τάιμ άουτ. Τι τους είπε; «Το αυτονόητο... Πως πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στο τρίποντο. Κάναμε το λάθος να προσπαθήσουμε και πάλι με προσωπικές επιθέσεις να τελειώσουμε το παιχνίδι. Σφίξαμε στην άμυνα και στην επίθεση ακουμπήσαμε την μπάλα στο λόου ποστ, τόσο με τους ψηλούς, όσο και με τους κοντούς. Πήραμε έτσι και το μπόνους των βολών και βρήκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν. Αυτό που μας βοήθησε πάντως και προς το τέλος ήταν κερδίσαμε στο ρυθμό. Γιατί είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό σε σκοτώνει».

Ο Βλασσόπουλος θεωρεί πως η νίκη αυτή «θα μας χαλαρώσει ή μάλλον για να το πω πιο σωστά θα μας ξεαγχώσει λίγο και ίσως μας βοηθήσει να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα». Σε τι μεταφράζεται αυτό το «κερασάκι»; Σε μια θέση στους ημιτελικούς. Ένας δρόμος που περνάει από το εμπόδιο που λέγεται Τουρκία: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και παραμένει αήττητη. Έτσι κι αλλιώς όλες οι ομάδες που έφτασαν ως εδώ είναι δυνατές. Είμαστε πια στους οχτώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είναι λογικό. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε κίνηση στην επίθεση, παίζοντας έξυπνα, μυαλωμένα».


Αύριο είναι μέρα ρεπό, αλλά στην ομάδα δεν το βλέπουν έτσι: «Μέρα ξεκούρασης δεν θα το έλεγα. Είναι μέρα recovering. Θα πάρουν το... βήμα ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός και φυσικά έχουμε να δουλέψουμε για τον αγώνα με την Τουρκία. Το σημαντικό είναι πως μέσα σε όλα αυτά δεν έχουμε και να μετακομίσουμε. Μένουμε Μπρατισλάβα!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια