Τσουμάνης: «Δεν μας αποπροσανατολίζουν τα αποτελέσματα»

Μέχρι και σχεδόν ένα 48ωρο πριν επιβιβαστεί η ομάδα στο αεροπλάνο ο Ανδρέας Τσουμάνης δεν ήξερε αν θα είναι στην αποστολή της Εθνικής Παίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στη Σόφια. Το οκ από το ιατρικό επιτελείο δόθηκε στην... εκπνοή και έτσι μπήκε στο αεροπλάνο.

«Όντως, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας είχα ένα τραυματισμό και πιο συγκεκριμένα μια θλάση στον τετρακεφαλο», μας υπενθυμίζει ο Τσουμάνης για να προσθέσει: «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα, αλλά με τις κατάλληλες θεραπείες κατάφερα τελικά να είμαι στην 12αδα και να ταξιδέψω για το Ευρωπαϊκό».

Από το ερωτηματικό, έφτασε σήμερα στο double double, ο δεύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας που το καταφέρνει σε τρεις αγώνες: «Προσωπικά νιώθω πολύ καλά, αλλά έχουμε πολλους αγώνες ακόμα, στους οποίους πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας, που ειναι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Έτσι κι αλλιώς, για τον ίδιο, ένα από τα μεγάλα ατού της ομάδας είναι πως σε κάθε αγώνα μπορεί να βγουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές: «Είναι πολύ σημαντικό που σε κάθε παιχνίδι, διαφορετικοί παίκτες βγαίνουν μπροστά. Αυτό δείχνει ότι είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο, με πολύ καλούς αθλητές σε όλες τις θέσεις, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά!»

Η ελληνική ομάδα έχει κάνει τρεις «ηχηρές» νίκες μέχρι στιγμής, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά και ο Τσουμάνης το γνωρίζει καλά: «Ναι μεν έχουμε τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, αλλά τα αποτελέσματα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αποπροσανατολίσουν! Όσο περνάνε οι μέρες τα παιχνίδια θα δυσκολεύουν και θα αντιμετωπίζουμε πιο καλές ομαδες!».


Πρώτη στη  λίστα η Ισλανδία, η οποία έχει νικήσει εύκολα στους δύο πρώτους αγώνες της: «Ξέρουμε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μπορεί να σου προκαλέσει αρκετά προβλήματα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος! Μπορεί να το λέμε κάθε φορά, αλλά η αλήθεια είναι πως κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχοντας ως στόχο να παρουσιαζόμαστε το ίδιο δυνατοί όπως σήμερα! Θέλουμε οπωσδήποτε το 4/4, για να συνεχίσουμε με νίκες το τουρνουά!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια