Μπενέκη: «Καθαρό μυαλό και ψυχραιμία»

Η Εθνική Κορασίδων προχωρά και πλέον έχει μπροστά της την αναμέτρηση με την Βοσνία Ερζεγοβίνη (24/8, 22.00) για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16.

Ο τελευταίος αγώνας επί της Σουηδίας έληξε 99-33 και η Χρυσάνθη Μπενέκη άφησε τον αγώνα με double double (11π, 10ρ), αλλά και 6 κλεψίματα. Η ίδια ούτε καν αναφέρθηκε στους αριθμούς αυτούς. Αυτό που μετράει είναι το 4-0 που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα και το (τουλάχιστον) 2-0 που χρειάζεται να κάνει από εδώ και πέρα για να κατακτήσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα είναι αυτή που μετράει για την Μπενέκη.

«Μέσα από τις προπονήσεις καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό κλίμα, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και εκτός του παρκέ. Η θέληση και η καλή διάθεση από την καθεμία βοήθησέ με για να διαμορφωθεί αυτό το τελικό σύνολο.»

-Εσείς οι ίδιες περιμένατε αυτή την εικόνα που παρουσιάσατε;

«Κάθε αγώνα τον αντιμετωπίζουμε με το ίδιο πάθος για τη νίκη. Η εμφάνισή μας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις, όσο και των κατάλληλων συμβουλών των προπονητών μας. Εμείς προσπαθούμε απλά να μπούμε όσο το δυνατόν πιο αποφασισμένες στο παρκέ.»

-Λέγαμε πως η Σουηδία θα ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τριπλ σκορ. Πώς τα καταφέρνετε;

«Πράγματι η Σουηδία θεωρούνταν δύσκολος αντίπαλος, αλλά ήμασταν αποφασισμένες και απόλυτα συγκεντρωμένες στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το γεγονός ότι δεν επαναπαυτήκαμε ήταν αυτό που οδήγησε και στην τελική διαφορά.»

-Τι λέει η συνέχεια από εδώ και πέρα και πόσο δύσκολοι είναι οι επόμενοι αγώνες;

«Έχουμε άλλους δύο δύσκολους αγώνες μπροστά μας. Κάθε αγώνας θέλει ιδιαίτερη προσοχή, βήμα-βήμα, όμως, όπως λέμε μεταξύ μας, οδεύουμε προς τον τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο.»

-Σας φοβίζουν τα νοκ άουτ, τώρα που είστε δύο νίκες από τον πρωταρχικό σας στόχο σας;

«Τα νοκ άουτ είναι ένα γεγονός για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί καλά ψυχολογικά. Είμαστε έτοιμες να τα αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλο αγώνα, αρκεί να έχουμε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια