Η Εθνική Ομάδα Νεανίδων 3Χ3 μας συστήνεται

Ένα διαφορετικό κεφάλαιο ανοίγει με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων 3Χ3 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, των οποίων τα προκριματικά θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία (5-6/8), όπου θα φιλοξενηθεί και η τελική φάση (1-3/9).

Η Νίκη Σαπαλίδου, η Γεωργία Σιδέρη, η Κορίνα Κριμιτζά και η Κωνσταντίνα Διαμαντίδου είναι τα τέσσερα κορίτσια που υπό την καθοδήγηση της Αναστασίας Κωστάκη, θα ταξιδέψουν αύριο στο Τσολνόκ για τους προκριματικούς. Μια καινούρια κατάσταση και για τις τέσσερις, ένα διαφορετικό μπάσκετ, αλλά και πολλά χαμόγελα και πειράγματα μεταξύ τους, που δείχνει πως είναι ήδη μια παρέα.

«Γνωριζόμαστε ήδη», θα αναλάβει να κάνει και τις συστάσεις η Κριμιτζά: «Με τη Γεωργία είμαστε συμπαίκτριες με τη Νίκη είμαστε στο κλιμάκια μαζί και με την Κωνσταντίνα ουσιαστικά παίζουμε τώρα, αλλά ήδη έχουμε «δέσει», οπότε όλο αυτό θα βοηθήσει».

Στην ίδια το 3Χ3 είναι κάτι που θεωρεί πως την ταιριάζει, καθώς δεν την ενοχλεί το δυνατό παιχνίδι: «Κάθε άλλο. Μπάσκετ είναι. Μου αρέσει που είναι πιο... ενεργητικό, που έχει συνεχή κίνηση σε σχέση με το 5Χ5, που έχει περισσότερο «ξύλο». Ούτε το γεγονός πως έχουμε τρία παιχνίδια την ημέρα με αγχώνει. Θα έχουμε ξεκούραση στο ενδιάμεσο έτσι κι αλλιώς».

Τι την αγχώνει: «Που δεν έχουμε ουσιαστικά την εμπειρία ενός τέτοιου τουρνουά, κάτι που πάντα βοηθάει. Ειδικά αν αντιμετωπίσουμε πιο έμπειρες ομάδες από εμάς. Δεν έχουμε και την εμπειρία των κανονισμών, με τους οποίους εξοικειωνόμαστε εδώ, στην προπονήσεις. Έχει διαφορές και ελπίζω να είμαστε οκ όταν έρθει η ώρα των αγώνων».

Όσο για τη Νίκη Σαπαλίδου; Καταλαβαίνεις και από τις προπονήσεις ακόμη πως το χαίρεται. Όπως και οι τρεις νέες συμπαίκτριές της: «Είναι κάτι πολύ διαφορετικό και τις δύο μέρες αυτές που έχουμε κάνει προπονήσεις, «δέσαμε» με τα κορίτσια πολύ γρήγορα. Έτσι κι αλλιώς γνωριζόμαστε και έχουμε καλές σχέσεις. Είναι μια ωραία εμπειρία και πάμε να τη ζήσουμε και να το χαρούμε».

Μην νομίζετε πάντως πως πάνε για διακοπές τα κορίτσια: «Είναι κάτι που μας αρέσει πολύ και δεν ξεχνάμε πως έχουμε κι ένα στόχο: Την πρόκριση στα τελικά. Ήταν πολύ καλά στα try out που κάναμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πήραμε μια ιδέα τότε από το παιχνίδι το ίδιο, το οποίο είναι διαφορετικό από το 5X5 που ξέρουμε όλοι. Έχει τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γεωργία Σιδέρη: «Είναι αρκετά διαφορετικό... Πιο κουραστικό σίγουρα, κάνεις κάποιες άλλες κινήσεις, μπορείς να πάρεις πιο ατομικές προσπάθειες, είναι κάτι που μάλλον απαιτείται και δεν σταματάς... Ούτε για τις ανάσες που «κλέβεις» σε κάποιες περιπτώσεις στο 5Χ5. Θα είναι μια καλή εμπειρία με μια ομάδα στην οποία νιώθουμε καλά, γιατί έχουμε καλές σχέσεις».

Όσο για το «ξύλο» που επιτρέπεται λίγο περισσότερο; Η Σιδέρη γελάει και δεν ανησυχεί: «Το έχουμε καταλάβει ήδη αυτό. Είναι ένα δυνατό παιχνίδι και το... νιώσαμε και όταν είχαμε μαζευτεί όλα τα παιδιά για να γίνει η επιλογή. Δεν δίνονται εύκολα τα φάουλ, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε εντάξει. Και πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας και να είμαστε στην τελική φάση τον Σεπτέμβριο».

Πάντως το σκληρό παιχνίδι δεν φαίνεται να απασχολεί ή να προβληματίζει ούτε την Κωνσταντίνα Διαμαντίδου: «Έχω ξαναπαίξει 3Χ3, ξέρω τους κανονισμούς και έχω καταλάβει πολύ καλά πως τα φάουλ δίνονται με πολύ διαφορετικά κριτήρια. Θα μας ρίξουν λίγο ξύλο, ε, θα ρίξουμε κι εμείς και θα δούμε... (γελάει). Είναι μπάσκετ, αλλά πολύ διαφορετικό. Είναι κουραστικό, αλλά είναι ωραίο, πιο γρήγορο. Θέλω να πιστεύω πως θα τα πάμε καλά και δεν θα έχουμε πρόβλημα».


Το σκληρό παιχνίδι είναι ένα βασικό στοιχείο, η ταχύτητα ένα δεύτερο και το τρίποντο μπορεί να αποδειχθεί κλειδί, αφού μετράει για δύο πόντους και δίνει λύσεις: «Ναι, ναι... Θα είναι πολύ σημαντικό. Είναι καλό που όλες σουτάρουμε και θα στηριχθούμε σε αυτό αρκετά. Από την άλλη έχουμε και ντράιβ, μπορούμε να έχουμε και παιχνίδι στη ρακέτα με την Κορίνα... Έχουμε μοιραστεί στις θέσεις, οπότε έχουμε πολλές επιλογές. Ελπίζω όλο αυτό να μας βοηθήσει και να βρεθούμε ξανά το Σεπτέμβριο στην τελική φάση πλέον».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια