Μωραϊτης: «Γινόμαστε παρέα και θα βοηθήσει»

Η Εθνική Εφήβων ταξιδεύει για δύο φιλικούς αγώνες στην Τσεχία με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Μωραϊτης με το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας στην Αταλάντη να ολοκληρώνεται και τα πρώτα αγωνιστικά τεστ να πλησιάζουν κάνει έναν «μίνι» απολογισμό και αναφέρεται και στους δίδυμους «μπελάδες» της ομάδας.

«Κάναμε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αταλάντη. Ήταν καλά, γιατί ήταν ήσυχα, δεν είχαμε πολλά στο κεφάλι μας και έτσι μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε στην προπόνηση και σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε στο γήπεδο, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Μωραΐτης  μπορεί να βρίσκεται στα 18 του, αλλά η εμπειρία του είναι αρκετά μεγάλη, καθώς πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκά «μικρών» εθνικών ομάδων εδώ και ήδη τρία χρόνια. Γι’ αυτόν είναι σημαντικό κάτι που δεν είναι και τόσο αγωνιστικό: «Έχουμε αρχίσει να γινόμαστε ομάδα και είναι κάτι που όσο περνούν οι μέρες θα πηγαίνει όλο και καλύτερα. Έχουμε το στόχο μας, προπονούμαστε και συνεχίζουμε. Τα φιλικά μπαίνουν στο πρόγραμμα και πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε καλά. Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε γίνει όλοι μια παρέα και θα μας βοηθήσει κι αυτό πάρα πολύ στο Ευρωπαϊκό».

Για τον Έλληνα γκαρντ ο στόχος είναι ξεκάθαρος: « Η είσοδος στην οχτάδα. Αυτό θα πρέπει να θέσουμε ως αρχικό στόχο και βλέπουμε».


Την άποψή συμμερίζονται και οι συμπαίκτες του, αλλά και ο... συγκάτοικός του και συμμαθητής του και διπλανός στο σχολείο, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Τον οποίο αντικρύζει επί δύο πλέον, καθώς στην προετοιμασία παίρνει μέρος και ο δίδυμος αδελφός του, Παναγιώτης. Πώς του φαίνεται; Ο Μωραϊτης επιστρατεύει το γνωστό του χιούμορ: «Το γεγονός ότι όλη τη χρονιά είχαν έναν Καλαϊτζάκη και τώρα έχω δύο δεν υπάρχει! Είναι ίδιοι στα πάντα! Ακόμη και στο πώς κοιμούνται, πράγμα που με τρελαίνει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια