Παπαθεοδώρου, Σκουλίδας, Μουράτος, μιλούν για την άνετη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών

Ικανοποιημένος από την ενέργεια και την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη με 79-44 της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Σουηδίας στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού U20.

«Το σημαντικό  για μας ήταν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι είχαμε καλή ενέργεια για περίπου 40 λεπτά, σε ένα παιχνίδι πιο δύσκολο από το χθεσινό. Η Σουηδία είναι ομάδα που προσπαθεί να περιορίσει τη δημιουργία των αντιπάλων, αλλά εμείς βρήκαμε λύσεις πάλι από την άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, κρατήσαμε χαμηλά τους Σουηδούς και φτάσαμε στην άμυνα. Προσπαθούμε να έχουμε όλους μας τους παίκτες ενεργούς με διάθεση και ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει όποιος είναι σε καλύτερη μέρα ή ξεμαρκάριστος. Χθες και σήμερα είχαμε πάνω από 20 ασίστ, κάτι που δείχνει πόσο ομαδικοί είμαστε και το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Διονύσης Σκουλίδας ανέφερε: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Η Σουηδία είναι καλή ομάδα και το έδειξε χθες κερδίζοντας τη Γερμανία. Έπρεπε να σημαδέψουμε τον ψηλό τους, είχαμε σκληρή άμυνα και γι’ αυτό πήραμε τόσο μεγάλη διαφορά. Είμαστε ικανοποιημένοι, παραμένουμε συγκεντρωμένοι και παρά τις μεγάλες διαφορές έχουμε το κεφάλι σκυμμένο και κοιτάμε το στόχο μας. Προσπαθούμε κάθε μέρα δίνοντας ο καθένας το 100% και προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας, το προπονητικό τιμ και όλο τον κόσμο».


Ο Βασίλης Μουράτος τόνισε: «Η Σουηδία είχε νικήσει τη Γερμανία, έχουν αρχές στο παιχνίδι τους και παίζουν στα όριά τους. Όμως μπήκαμε συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός σε αυτή τη διοργάνωση και σημασία έχει να αντεπεξέρχεσαι στην κάθε δυσκολία». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια