Πιλάβιος: «Διαφορετικό το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής Εφήβων»

Η Εθνική Εφήβων μπήκε στο χορό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 όπως ήθελε, με μια εμφατική νίκη επί της Σλοβενίας (81-67). Η συνέχεια σήμερα αναμένεται να είναι πάντως δυσκολότερη. Ο Αλφρέδος Πιλάβιος, από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά στην αναμέτρηση της πρεμιέρας, το αναγνωρίζει και ξέρει πως η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη για να νικήσει τη Φινλανδία (16.45, youtube.com/fiba).

«Υπήρχε σίγουρα άγχος για την πρεμιέρα», ομολογεί ο Πιλάβιος αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία για να προσθέσει: «Οφείλω να παραδεχθώ πως δεν περιμέναμε πως θα εξελισσόταν σε τόσο εύκολη υπόθεση η νίκη».

Το ρόλο της σε αυτό έπαιξε η ετοιμότητα όλων μπαίνοντας στο παρκέ: «Εμφανιστήκαμε έτοιμοι. Από την αρχή. Γι’ αυτό πιστεύω πως πήραμε το θετικό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο».

Η ετοιμότητα είναι ζητούμενο και σήμερα. Η Φινλανδία μπορεί να μην θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ, αλλά μία τέτοια κατατρόπωσε στο δικό της πρώτο τζάμπολ στη διοργάνωση: Τη Λιθουανία. «Το σημερινό παιχνίδι θα είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση», αναγνωρίζει ο φόργουορντ της ελληνικής ομάδας: «Οι Φιλανδοί έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Για εμάς η συνταγή δεν αλλάζει στα βασικά της συστατικά: Θα πρέπει να φανούμε το ίδιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι από την αρχή και σήμερα, αν θέλουμε να φτάσουμε στη δεύτερη νίκη μας στη διοργάνωση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια