Ελενα και Κατερίνα Τσινέκε: Εκλεισε ο κύκλος τους στον Άρη

Μένουν ελεύθερες από τον Αρη οι αδερφές Τσινέκε αυτό το καλοκαίρι, αφού ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό που είχαν υπογράψει. Έτσι θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε οποιονδήποτε σύλλογο της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμούν , αφού μετά από τέσσερα χρονια παρουσίας στο σύλλογο των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης, είχαν  τεράστια προσφορά σε διακρίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

- Πρωτάθλημα Ελλάδας  κορασίδων 2014
- Πρωτάθλημα Ελλάδας  κορασίδων 2015
-  Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης κορασίδων  2014
- Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης κορασίδων  2015
- Πρωτάθλημα νεανίδων Θεσσαλονίκης 2016
- Πρωτάθλημα νεανίδων Θεσσαλονίκης 2017
-  Κύπελλο γυναικών Θεσσαλονίκης 2014
- Κύπελλο γυναικών Θεσσαλονίκης 2016
- Πρωτάθλημα Ελλάδας Α2 εθνικής 2016 και άνοδο στην Α1
- 2η πανελλήνια θέση νεανίδων 2016
- 3η πανελλήνια θέση νεανίδων 2017

Οι δίδυμες αδερφές που θεωρούνται από τους ειδικούς τα next big things του Ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού καταφέρνουν να διακρίνονται σε οποιοδήποτε σύλλογο αγωνίζονται. Θυμίζουμε οτι έχουν κατακτήσει  πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα το 2016 με το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκη. Ακόμη οδήγησαν την Εθνική νεανίδων στη δεύτερη θέση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της β' κατηγορίας πέρυσι το καλοκαίρι  και στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία όπου θα τις απολαύσουμε φέτος υπό τις οδηγίες της Ελένης Καφαντάρη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Η Έλενα και η Κατερίνα είναι τα δύο μικρότερα παιδιά (από τα τέσσερα) της Ρένας Κετζετζιάδου και του Ρόναλντ Τσινέκε. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα τα έκαναν στην τοπική ομάδα τον Αιάντα. Το 2013 αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα στον Άρη Θεσσαλονίκης και κατόπιν μεθοδευμένων κινήσεων των τότε υπευθύνων της ομάδας, κατέληξαν μέσω της δικαστικής οδού στους «κιτρινόμαυρους».

Μετά από τέσσερα χρόνια τεράστιας προσφοράς στον σύλλογο κλείνει ο κύκλος τους αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να μείνει στην Α1 και δεν μπορεί πλέον να καλύψει αγωνιστικά δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά  με τον εκπρόσωπο τους Βασίλη Παλιάντζα  και μας ανέφερε για το μέλλον των κοριτσιών:  

«Εκλεισε ένας κύκλος για τα κορίτσια στο Αρη και στην Θεσσαλονίκη. Ετσι είναι η ζωή και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό. Τώρα έχουν μπροστά τους υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα και ένα πανευρωπαϊκό στην Ουγγαρία, όπου  σε συνεργασία με τις υπόλοιπες διεθνής αθλήτριες  θέλουν να φτάσουν την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Για τον μελλοντικό σύλλογο και το ενδεχόμενο για μετακίνηση στο NCAA και συνδυασμό μπάσκετ και σπουδών μας είπε:
«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πολύ αξιόλογα κολλέγια στην Αμερική που μας έχουν προσεγγίσει για να εντάξουν και τις δύο στο δυναμικό τους με πολύ καλές προοπτικές. Είναι πολύ πιθανό να γίνει μετά το επόμενο καλοκαίρι , καθώς είναι επιθυμία των κοριτσιών να αγωνιστούν για τουλάχιστον ακόμα ενα χρονο στην Ελλάδα και μετα να αποφασίσουν πιο ώριμα πλέον το ενδεχόμενο του συνδυασμού των σπουδών και του NCAA».

- Όσον αφορά τον επόμενο σύλλογο στην Ελλάδα μας είπε:


«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Είμαστε σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν  στο επόμενο πρωτάθλημα και είναι φερέγγυες αγωνιστικά και διοικητικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια