Σε Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Εθνική Νέων Ανδρών-Φωτορεπορτάζ και βίντεο

Η Εθνική Ομάδας Νέων έπειτα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Έχοντας καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης πριν από δύο ημέρες, η Εθνική Νέων επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας χάρισαν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μία μπάλα υπογεγραμμένη από το σύνολο των παικτών και τη φανέλα του Αντώνη Κόνιαρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φωτογράφηση, φόρεσε τη φανέλα, κάτι που προκάλεσε γέλιο στους παρευρισκομένους. Στο Μέγαρο Μαξίμου η Εθνική είχε μαζί της και το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον Πρωθυπουργό να απευθύνεται στον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, λέγοντας του με χιούμορ: «Αυτό πρέπει να το σηκώνετε τρεις-τρεις».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους διεθνείς, ανέφερε τα εξής:

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους” ήταν τα αρχικά του λόγια προς τους Έλληνες διεθνείς, ενώ στη συνέχεια είπε μεταξύ άλλων: “Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και στις ομάδες σας, αλλά να μας δώσετε κι άλλες χαρές τέτοιες σε επίπεδο εθνικής ομάδας, γιατί είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που κάνουν επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής νέων, μετά προχωρούν και γίνονται αθλητές διακεκριμένοι».

Μαζί με την Εθνική Ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Έπειτα, η Εθνική Ομάδα επισκέφτηκε και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Το παρόν έδωσαν και εκεί ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Μάλιστα, κατά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ αλλά και την θέση που του αρμόζει στην ελληνική κοινωνία. Αναλυτικά:

«Nιώθω μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή. Ο τρόπος που μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δείγμα ότι τα παιδιά αυτά εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδο. Ευχαριστώ πολύ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει και συνέχεια και συνέπεια».

Κατά τον χαιρετισμό των παικτών με τον Προκόπη Παυλόπουλο, δόθηκε στον ΠτΔ μία φανέλα με το νούμερο 10, του Διονύση Σκουλίδα, αλλά και μία μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών.

Με τη σειρά του ο προπονητής της Εθνικής Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα η προσπάθεια που κάναμε και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε πολύ κόσμο. Με σκληρή δουλειά, σωστή τακτική και μεγάλη θέληση για διάκριση μπορούμε να πετύχουμε πολλά σαν έθνος. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε κάνει το Μέγαρο δεύτερο σπίτι μας. Έχουμε έρθει ξανά εδώ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει χτιστεί σε γερές βάσεις. Η Εθνική είναι πάντα παρούσα, από τους παίδες μέχρι τους άνδρες. Ο κ. Παυλόπουλος ήταν πλήρως ενημερωμένος. Παρακολούθησε τους αγώνες και μας ανέλυσε και τεχνικά πράγματα από τα παιχνίδια μας».

Επόμενη επίσκεψη για την Εθνική Νέων Ανδρών ήταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αρκετή ώρα συνομίλησαν για μπασκετικά θέματα μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. Οι παίκτες δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα με τις υπογραφές τους, ενώ υπέγραψαν και σε μπάλες.


H τελευταία πράξη γράφτηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά να επισκέπτεται αυτή την ομάδα στο ΟΑΚΑ. Γνώρισε τους παίκτες έναν προς έναν και ζήτησε να μάθει κάποια πράγματα για τον καθένα ξεχωριστά, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, της δώρισε εκ μέρους όλης της ομάδας μία μπάλα και μία φανέλα. «Το θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω να σας δω και να σας γνωρίσω από κοντά. Το 1987 δεν είχα αυτή τη δυνατότητα, καθώς ήμουν φοιτήτρια τότε και τους έβλεπα και τους θαύμαζα από την τηλεόραση. Τους γνώρισα πολλά χρόνια αργότερα πολλούς από τους πρωταγωνιστές εκείνους, σε άλλους ρόλους. Θα ήθελα να σας πω είναι πως είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη να χαμογελάσουμε και να νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι. Δεν είναι μόνο τα συγχαρητήρια και τα μπράβο για τη νίκη. Είναι η μεγάλη ανάγκη που είχαμε να νιώσουμε έτσι σε αυτή τη συγκυρία. Μας γυρίσατε πίσω σε εποχές που δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να είναι και εθνικά υπερήφανη και να μεγαλουργήσει και να βάλει και εθνικούς στόχους και τι μπορεί να κάνει η ομαδική δουλειά, κάτι που είναι το μπάσκετ: Ομαδική δουλειά και συλλογική προσπάθεια. Και είναι η δική σας προσπάθεια, και οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας οι προπονητές, οι παράγοντες του χώρου, με πρώτο τον κ. Βασιλακόπουλο. Να είστε καλά και συγχαρητήρια σε όλους, σε όλη την ομάδα».










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια