Παπαθεοδώρου και Φλιώνης μιλούν για το φιλικό της Εθνικής Νέων Ανδρών με την Ισλανδία

Μετά τη φιλική νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Ισλανδίας (71-54) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στάθηκε στην απώλεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και τις δυσκολίες της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (15-23/7).

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Κώστα (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Είναι ένα παιδί που θα μας έδινε πολλά ποιοτικά και σωματικά χαρακτηριστικά που δεν έχουμε. Ήταν άτυχος, ήμασταν κι εμείς άτυχοι, αλλά το σημαντικό είναι να γίνει γρήγορα καλά, να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό και να επανέλθει γρήγορα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η Ισλανδία δεν είναι τόσο εύκολη ομάδα όσο μπορεί να νομίζει κάποιος. Χθες κέρδιζε 22 πόντους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, πέρσι έφτασε στον τελικό στη Β’ Κατηγορία. Εμείς κάναμε μια προσπάθεια έχοντας πολλές απουσίες, ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πλευράς σωματότυπων, γιατί ήταν κι αυτοί πολύ κοντοί, όπως κι εμείς. Το σημαντικό είναι πως τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια με πολλά προβλήματα. Μας λείπουν ποιοτικά κομμάτια, αλλά προσπαθούμε κάθε μέρα πάρα πολύ και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διάθεση των παιδιών. Απλώς χρειαζόμαστε παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να βρούμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στην απουσία του Κώστα, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Υπολογίζαμε πως θα ήταν βασικό κομμάτι της ομάδας και θα πρέπει να βρούμε τρόπους που θα μας δώσουν με συνέπεια λύσεις στην αμυντική λειτουργία. Η Ισπανία που αντιμετωπίζουμε την Τετάρτη είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, με οκτώ παίκτες από την περσινή ομάδα και είναι μια πάρα πολύ υψηλού επιπέδου αντίπαλος. Θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ο βαθμός ετοιμότητας ο δικός μας είναι κάτι σχετικό, γιατί εμείς έχουμε κάθε φορά μίνιμουμ τρεις σημαντικές απουσίες. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά όταν έχεις κάνει μια ολόκληρη προετοιμασία χωρίς τρεις βασικούς παίκτες δεν μπορείς να πεις ότι είσαι 100% έτοιμος. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και ελπίζουμε αυτά τα παιδιά να μας βοηθήσουν στην έναρξη του τουρνουά», τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.


Ο Δημήτρης Φλιώνης είπε με τη σειρά του: «Παίζουμε με κάποια περίεργα σχήματα λόγω των απουσιών μας και είμαστε αναγκασμένοι να πιέζουμε και να παίζουμε περισσότερο. Ξέρουμε ότι είναι κάτι δύσκολο και διαφορετικό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε έμφαση στην τακτική και να προσπαθούμε να αντεπεξερχόμαστε παρά τα προβλήματα. Η απώλεια του Κώστα (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι πολύ μεγάλη, περιμένουμε τα άλλα δύο παιδιά (σ.σ. Χαραλαμπόπουλο και Λούντζη), αλλά όσοι παίζουμε δεν σκεφτόμαστε τις απουσίες και προσπαθούμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα κι επίθεση. Ανυπομονούμε να αρχίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πιστεύω θα είμαστε αρκετά έτοιμοι». 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια