Γ. Καλαϊτζάκης: «Μέτρησε και η ψυχραιμία»

Μπήκε φορτσάτη, έφτασε στο +16, ταλαιπωρήθηκε λίγο στο φινάλε, αλλά η Εθνική Εφήβων πήρε και το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα που αναζητούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σλοβακία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ψυχραιμία από τη γραμμή με τον Δημήτρη Μωραϊτη κατά κύριο λόγο, αλλά και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Συγκάτοικοι, συμμαθητές και διπλανοί για χρόνια δείχνουν πως το... σταθερό χέρι είναι μεταδοτικό.
¨

«Ξέραμε πως έπρεπε να βάλουμε τις βολές κι έτσι έγινε. Πήγαμε συγκεντρωμένοι στη γραμμή και ευστοχήσαμε στις τέσσερις τελευταίες με τον Μήτσο». Τόσο απλά ήταν τα πράγματα για τον Καλαϊτζάκη, που νωρίτερα είχε ευστοχήσει και ένα καθοριστικό τρίποντο. Όπως ο Μωραϊτης είχε ευστοχήσει σε μια σειρά βολών, δείχνοντας ωριμότητα και ψυχραιμία, ακόμη και όταν έχασε μία: Έχασε και τη δεύτερη με... ιδανικό τρόπο, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε στην ελληνική ομάδα το χρόνο που χρειαζόταν.

Όλα αυτά στα τελευταία λεπτά, γιατί στα πρώτα η διαφορά απλά... τραβούσε την ανηφόρα: «Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τις λύσεις μας τις έδινε η σκληρή άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε σε αυτό το +16 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο η Φινλανδία έπρεπε να βρει τρόπο να απαντήσει. Το πρώτο που έκανε ήταν να δυναμώσει και αυτή την άμυνά της. Έπειτα δικά τους σουτ που δεν μπήκαν στο πρώτο μισό, μπήκαν στο δεύτερο. Κάπου εκεί ήρθε και το δικό μας λάθος, καθώς χάσαμε τη συγκέντρωση που είχαμε ως εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε».

Σίγουρα και ο αντίπαλος ήταν διαφορετικός στο παρκέ από αυτόν της πρεμιέρας: «Ναι, ναι.. Η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και πολύ πιο σκληρή από την Σλοβενία. Είχαμε «διαβάσει» όμως το παιχνίδι και μπορέσαμε να φτάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη, έστω και δύσκολα. Περιμέναμε ένα δυνατό, όσο και ωραίο παιχνίδι, όπως και τελικά έγινε».


Η συνέχεια λέει Λιθουανία. Μια από τις ομάδες που χαρακτηρίζονται φαβορί της διοργάνωσης και η οποία έχει μπερδέψει τους πάντες, καθώς στην πρεμιέρα έχασε με 20 από την Φινλανδία και χθες νίκησε με 20 τη Σλοβενία, ενώ έχανε για περίπου τρεις περιόδους: «Είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Σκληρή ομάδα. Τους αρέσει να τρέχουν, να πιέζουν, έχουν καλούς σουτέρ. Δεν στεκόμαστε στα προηγούμενα αποτελέσματα. Σήμερα θα μας πουν περισσότερα οι προπονητές μας και πιστεύω πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα με τα χιαστί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια