Κ. Παπαδόπουλος: «Επιστροφή στην Α’ Κατηγορία, ο στόχος της Εθνικής Παίδων»

Τους αγώνες της Τελικής Φάσης του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου παρακολούθησε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων (U16), Κώστας Παπαδόπουλος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη (6/6) την προετοιμασία (προεπιλογή) ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β’ Κατηγορίας) στην Σόφια της Βουλγαρίας (10-19/8).

Αναφορικά με τους αγώνες του τουρνουά και την εικόνα των παικτών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά. Σ’ όλη την διάρκεια της σεζόν τα παρακολουθούσα και σαφώς είδα μεγάλη βελτίωση. Εδώ, μάλιστα, φάνηκαν πιο έτοιμα από ποτέ. Γενικά, είδαμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα». Και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος, γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά για να επιλεγούν στην Εθνική Ομάδα. Θεωρώ ότι με καλή διαχείριση και σκληρή προπόνηση μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, το οποίο θα καταφέρει να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει, στην Α’ Κατηγορία. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα καταπονημένα απ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Τα βλέπουμε να έχουν αδειάσει από ενέργεια λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι υπάρχουν και κάποια προβλήματα τραυματισμών. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι του έργου μας. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουράσουμε και γενικά να διαχειριστούμε την κούρασή τους».

Καταλήγοντας μίλησε για το έργο που κλήθηκε ν’ αναλάβει: «Το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπάω και έχω αφιερώσει όλη μου την ζωή. Είναι μεγάλη μου τιμή που μου έδωσαν την ευκαιρία ν’ αναλάβω την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Παίδων (U16). Με πολύ σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία».   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια