Πανάξιος πρωταθλητής Ελλάδας στους παίδες ο ΠΑΟΚ-Ηττα χωρίς επιπτώσεις από τον Ικαρο Καλλιθέας με 54-60- Τι δήλωσαν Ζαφειρούδης και Κλωνάρας

Την ήττα με 54-60 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Ικαρο Καλλιθέας στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα του 44ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παίδων, αλλά κατέκτησε τον τίτλο καθώς ο Ίκαρος κυνηγούσε το όνειρο (νίκη με +16 και πάνω) για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και βρέθηκε να προηγείται με 11-2 (4’). Οι παίκτες του Γιάννη Διονυσόπουλου βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και ισοφάρισαν (26-26 στο 16’).

Στην επανάληψη ο Ίκαρος που είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ προσπάθησε να φτάσει στο μαγικό νούμερο, το μόνο όμως που κατόρθωσε ήταν το +8 (41-49).

Το τελικό 54-60 βρήκε και τις δυο ομάδες να πανηγυρίζουν έξαλλα. Από την μία οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή παίδων 2016-17 και από την άλλη ο Ίκαρος που εξασφάλισε την δεύτερη θέση.    

Δεκάλεπτα: 18-14, 32-29, 41-46, 54-60
Διαιτητές: Σαράπα, Κοζσλόφσκι Κουνελλές (Κύπρος)
ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Ταζόπουλος 11 (2), Τουλούπης 7 (1), Κλωνάρας 14 (1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Σολωμός, Χαρίτογλου 6 (2), Βακουφτσής 14 (4), Κωστίκας 2, Καραγεωργίου, Ιατρίδης, Κόνσουλας, Φίλιος.
Ίκαρος Καλλιθέας (Διονυσόπουλος): Ραγιάς 7 (1), Τάγκας, Ξένος, Καρκατσούλης 3 (1), Ιγνατίου, Μίσσας, Πουλικίδης 8, Γονίδης 2, Λογοθέτης 12, Κριζέας 7 (1), Λαναράς 13 (2), Ορφανουδάκης 8 (2).

Τι δήλωσαν Ζαφειρούδης και Κλωνάρας

Μετά την λήξη του τουρνουά ο προπονητής των πρωταθλητών, Γιώργος Ζαφειρούδης, και ο MVP της διοργάνωσης, Δημήτρης Κλωνάρας μίλησαν στο basket.gr.

Γιώργος Ζαφειρούδης: «Δεν κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Μάλλον όμως είμαι υπερβολικός. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα που έπαιξε κατά γενική ομολογία το ομορφότερο μπάσκετ. Αυτό δίνει αξία και στους ηττημένους. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα γιατί μάθανε στην διάρκεια της σεζόν ν΄ αγαπάμε το παιχνίδι, τους συμπαίκτες τους αλλά και εμπιστεύονται τους προπονητής τους. Όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη οικογένεια. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Πολλοί μας αμφισβήτησαν αλλά εμείς δουλέψαμε, σκληρά, και καταθέσαμε την ψυχή μας για την πρωτιά».

Δημήτρης Κλωνάρας: «Μια ονειρεμένη σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε σκληρά όλοι μας για να φτάσουμε στην επιτυχία. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σ’ όλες τις αντιξοότητες που συναντήσαμε σε διάρκεια της σεζόν. Η αμφισβήτηση που δεχθήκαμε τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και εδώ μας πείσμωσε και μας δυνάμωσε. Κάναμε τα πάντα για να φτάσουμε στην πρωτιά».  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια