Ο δρόμος για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του2019-Με Πορτογαλία, Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία η Εθνική μας-Το πρόγραμμα των αγώνων- Κεραμιδάς και Καλτσίδου μιλούν για την κλήρωση

Η Εθνική Γυναικών έμαθε το δρόμο που θα πρέπει να... διανύσει προκειμένου να φτάσει στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Δ’ Όμιλο μαζί με την Πορτογαλία, το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο πρώτος αγώνας που θα δώσει είναι με την Πορτογαλία εκτός έδρας στις 11 Νοεμβρίου.

Α’ Όμιλος: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία
Β’ Όμιλος: Εσθονία, Πολωνία, Λευκορωσία, Τουρκία
Γ’ Όμιλος: Αλβανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρωσία
Δ’ Όμιλος: Πορτογαλία, Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Ελλάδα
Ε’ Όμιλος: Φινλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Γαλλία
Στ’ Όμιλος: Βουλγαρία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ισπανία
Ζ’ Όμιλος: Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Βέλγιο
Η’ Όμιλος: ΠΓΔΜ, Κροατία, Σουηδία, Ιταλία

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μ. Βρετανία-Ισραήλ
Πορτογαλία-Ελλάδα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ισραήλ-Πορτογαλία
Ελλάδα-Μ. Βρετανία

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Πορτογαλία-Μ. Βρετανία
Ισραήλ-Ελλάδα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ελλάδα-Πορτογαλία
Ισραήλ-Μ. Βρετανία

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Μ. Βρετανία-Ελλάδα
Πορτογαλία-Ισραήλ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Μ. Βρετανία-Πορτογαλία
Ελλάδα-Ισραήλ

Κεραμιδάς και Καλτσίδου μιλούν για την κλήρωση

Στην κλήρωση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019 αναφέρθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς και η διεθνής φόργουορντ Στέλλα Καλτσίδου.

Ο Κώστας Κεραμιδάς χαρακτήρισε την κλήρωση δύσκολη, καθώς ο πήχης για την Εθνική έχει ανέβει πια ψηλά. «Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.  Αγώνα κάναμε και πριν, μεγαλύτερο αγώνα θα πρέπει να κάνουμε τώρα.  Ο πήχης των προσδοκιών μας είναι πλέον ψηλά. Ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι δύσκολος όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος όμιλος. Αυτό που κρατάω σαν θετικό είναι ότι η FIBA μας έβαλε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Εύχομαι ότι με την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών οι παίκτριες να γυμναστούν περισσότερο και να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτερες γιατί τις χρειάζεται  το γυναικείο μπάσκετ».


Από τη πλευρά της η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε: «Από τη στιγμή που είμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποφύγαμε τις μεγάλες δυνάμεις. Φαινομενικά χαρακτηρίζεται ως βατή η κλήρωση, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανάλογη παρουσία στο γήπεδο. Όπως κάθε φορά θα κριθεί από το πως θα παραταχθούμε εμείς και αν η ομάδα μας θα είναι πλήρης. Θεωρώ ότι από εμάς εξαρτάται. Όπως δείξαμε στο Ευρωμπάσκετ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια