Στν τελικό του 10ου Πανελληνίου Δικηγόρων ο Αριστοτέλης-Επικράτησε με 80-69 των Ιωαννίνων και αντιμετωπίζει σήμερα την Αθήνα-Τα στατιστικά των ημιτελικών

Μπορεί από τη μία η απονομή της δικαιοσύνη να είναι «τυφλή», από την άλλη όμως τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο τελικό της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού. Εκεί, οι ομάδες του Αριστοτέλη και της Αθήνας, θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση μπροστά στους ενόρκους-θεατές με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στο 10ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Κύπρου.

Βέβαια η ετυμηγορία για το ποιος θα πάρει τον τίτλο δεν περνάει από τους ενόρκους, άλλα από την αγόρευση των ίδιων των αθλητών στο παρκέ του Κλαδισού. Για να περάσουν στο μεγάλο τελικό τόσο η Αθήνα όσο και ο Αριστοτέλης νίκησαν τις ομάδες της Λεμεσού και των Ιωαννίνων αντίστοιχα.

Στον πρώτο ημιτελικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης, πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο των Ιωαννίνων. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, 25-23 υπέρ του Αριστοτέλη, με τον Τσιρώνη και τον Ιωαννίδη των Ιωαννίνων να σκοράρουν κατά ριπάς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι βορειοελλαδίτες «έσφιξαν» την άμυνά τους και με αιχμή του δόρατος τον Χαρτόπουλο και συμπαραστάτες τον Τσάκο και το Χαρίστο, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στα ελεύθερα σουτ που έπαιρναν, πήραν μια διαφορά 10 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα Γιάννενα κυνηγούσαν στο σκορ τον Αριστοτέλη, με τη διαφορά των 10 πόντων του πρώτου ημιχρόνου να διατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τελικά να φτάσουμε στο τελικό 80-69 υπέρ του Αριστοτέλη. Πρώτος σκόρερ  από τη μεριά των νικητών αναδείχθηκε ο Χαρτόπουλος με 27π.(2/3β, 5/7δ, 5/13τρ) και τον ακολούθησε ο Τσιρώνης των Ιωαννίνων με 26(3/3β, 4/6δ, 5/13τρ).


Στο δεύτερο στη σειρά ημιτελικό η Αθήνα, κατέβαλε την αντίσταση της Λεμεσού με σκορ 81-65. Οι δικηγόροι της Αθήνας με μαέστρο τον Σβερκούνο(5ασ, 12π)) και πρώτο βιολί σε επίθεση και άμυνα των Παπαγεωργόπουλο (19π, 19ριμπ) έκαναν ένα πολύ ποιοτικό πρώτο ημίχρονο αποκτώντας διαφορά 10 πόντων, 27-17. 

Οι Κύπριοι, στο δεύτερο ημίχρονο, σε πολλά σημεία του αγώνα αντέδρασαν, πλησίασαν στο σκορ, με τον εκπληκτικό Λουκά Μιχαήλ να δίνει παράσταση με 32 πόντους και ποσοστά για βραβείο mvp (12/17β, 10/17δ, 14ριμπ) όμως τόσο το μικρό ρόστερ τους όσο και η ποιότητα των παιχτών της Αθήνας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο να καταλήξει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν Αθήνα και Αριστοτέλης δίνουν ραντεβού, στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου στον Κλαδισό, για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του 10ου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου και να κλείσουν με επιτυχία μια σημαντική αθλητική διοργάνωση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια