Με Γαλλία η Εθνική στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών-Λύμουρα: «Πάμε για ένα μετάλλιο»-Μάλτση: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα»

Η Γαλλία επικράτησε με 60-47 της Σλοβακίας και θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών το Σάββατο στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. H αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21.30. Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα κοντραριστούν η Ισπανία με το Βέλγιο (19.00).

Λύμουρα: «Πάμε για ένα μετάλλιο»

Ένα μοναδικό όνειρο βγαλμένο από τα ωραιότερα παραμύθια ζουν στην Πράγα οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών… Έχουν πετύχει το ακατόρθωτο κάνοντας όλη τη μπασκετική Ευρώπη να παραμιλά.

«Ζούμε το όνειρο. Είναι η μεγαλύτερη μας επιτυχία των Εθνικών Ομάδων Γυναικών. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε κάνει, πάμε για ένα μετάλλιο, γιατί εδώ που φτάσαμε δεν θα το αφήσουμε», τονίζει η Λολίτα Λύμουρα που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει η Εθνική, αλλά δεν κρύβει ότι θέλει ένα μετάλλιο. «Κερδίσαμε με σχεδόν 30 πόντους… Ούτε και εμείς έχουμε καταλάβει τι πέτυχαμε. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι, συνεχίζουμε και με όποιον και να παίξουμε αντίπαλο θα τα δώσουμε όλα, όπως τα δίνουμε σε κάθε παιχνίδι σαν Έλληνες και αν πέσουμε ας πέσουμε με ψηλά το κεφάλι. Πάμε για ένα μετάλλιο».

Η πλέι μέικερ της Εθνικής έκανε και μια ιδιαίτερη αφιέρωση μετά το τέλος του αγώνα. «Οπως μου είπε ο προπονητής μου, θα μπεις να με δικαιώσεις και τον δικαίωσα. Εκτός από αυτό την εμφάνισή ακόμα και τη νίκη θέλω να την αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που ήταν πάντα κοντά μας και τώρα δεν είναι δίπλα μας, τον Δημήτρη Μπασούρη».

Μάλτση: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα»

Με ανοιχτό το στόμα έχει αφήσει τους πάντες η Εβίνα Μάλτση τους πάντες τις εμφανίσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Άλλες στα 38 τους χρόνια θα είχαν αποσυρθεί, αλλά η αρχηγός της Εθνικής συνεχίζει με την ίδιο ασίγαστο πάθος, προσήλωση και όρεξη για την αγαπημένη της ομάδα, την Εθνική Ομάδα.

Aπέναντι στην Τουρκία συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση της Εθνικής στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και μετά την επική πρόκριση ανέφερε: «Δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τι χαρά που νιώθουμε αλλά εμείς μπήκαμε να παίξουμε άλλα ένα παιχνίδι σε μια σειρά αγώνων που είναι πολύ δύσκολη με αρκετή κούραση, πνευματική, σωματική. Είχαμε εκπληκτικό πλάνο. Συγχαρητήρια σε αυτό το τιμ που δεν κοιμάται ποτέ, που πιστεύει σε εμάς, που μας ετοιμάζει και κάνει το απίστευτο δυνατό. Συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες που είμαστε στρατιώτες και ακολουθούμε το πλάνο και κάνουμε αυτό που κάνουμε. Σήμερα παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ. Δεν το πιστεύω ότι είμαστε στις τέσσερις  ομάδες τις Ευρώπης, νόμιζα ότι το 2009 δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ».


Η αρχηγός της Εθνικής αποκάλυψε ότι θα είναι παρούσα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου στην Ισπανία. «Λέγαμε πριν το παιχνίδι ότι δεν έχουμε άγχος εναντίον της Τουρκίας και ότι στη χειρότερη αν δεν περάσουμε τετράδα,  κυνηγάμε 5η-6η θέση, άλλη μια νίκη δηλαδή για να πάρουμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και τώρα ήρθε η πρόκριση στα ημιτελικά. Εγώ έκανα περίπου είκοσι λεπτά μετά το παιχνίδι να το συνειδητοποιήσω. Πανηγύριζα για την τετράδα και ακούω Παγκόσμιο και έπαθα αμόκ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο το θέλω και τι σημαίνει για εμένα αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια