Ετοιμες για τα μπαράζ ανόδου οι γυναίκες του ΑΟ Σχερία Κέρκυρας-Το ιστορικό του συλλόγου-Η φετινή πορεία της ομάδας

Αρχίζει την Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο του Επταπυργίου (Γεντί-Κουλέ) το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 γυναικών (όμιλος Βορρά). Μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν είναι ο ΑΟ Σχερία Κέρκυρας που διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο. Το μπλογκ θα μεταδώσει σε λάιβ στρίμινγκ όλα τα παιχνίδια του συλλόγου του όμορφου νησιού του Ιονίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/06/17

20.30 ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΟ ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚ.

ΠΕΜΠΤΗ 22/06/17

20.30 ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ-ΑΟ ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/06/17

20.30 ΑΟ ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/06/17

20.30 ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΟ ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/06/17

13.45 ΑΟ ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚ. – ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔ.

Το ιστορικό του συλλόγου

Ο Αθλητικός Όμιλος Σχερία είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα των δραστηριοτήτων του την Κέρκυρα. Ιδρύθηκε από μια παρέα παλαιών συμμαθητών το καλοκαίρι του 1988 με στόχο την καλλιέργεια και ανάπτυξη της γυναικείας καλαθοσφαίρισης στο νησί. Το όνομα του συλλόγου παραπέμπει στη Σχερία, το νησί όπου κατοικούσαν κατά τον Όμηρο οι Φαίακες.

Το 1989 προσχωρεί στον Α.Ο. Σχερία το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Ιονίου Α.Σ.

Ο σύλλογος κατακτά τα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΒΔΕ γυναικών και κορασίδων από το 1989 έως το 1991, ενώ στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, που διοργανώθηκε το 1990, ο σύλλογος κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Την περίοδο 1991-92 αναδεικνύεται πρωταθλητής σε όλες τις κατηγορίες της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. (κορασίδων, νεανίδων και γυναικών).

Η επόμενη διάκριση για την ομάδα των κορασίδων έρχεται μετά από οκτώ χρόνια, οπότε και κατακτούν το πρωτάθλημα Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. και το πρωτάθλημα ΒΔ Ελλάδας για τρεις συνεχόμενες χρονιές, 2002, 2003 και 2004.

Παράλληλα, η γυναικεία ομάδα ανεβαίνει το φθινόπωρο του 1992 για πρώτη φορά στη Β' Εθνική γυναικών, με προπονητές τον Petrit Stefa και την Ιωάννα Χρονοπούλου. Εκεί αγωνίζεται για πέντε σαιζόν μέχρι την άνοιξη του 1997, έχοντας καταταγεί τρίτη σε δύο διαφορετικές χρονιές. Την περίοδο 1997-98 ο Α.Ο. Σχερία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. και τελικά ενώνεται με τον Κ.Γ.Σ.

Την επόμενη χρονιά, με προπονητή τον Διονύση Αργαλιά, κατακτά εκ νέου το τοπικό πρωτάθλημα και επανέρχεται στη Β' Εθνική Κατηγορία (νότιος όμιλος). Την περίοδο 2002-03 κατέλαβε την τρίτη θέση, κάτι που σε συνδυασμό με την κατάργηση της κατηγορίας την επόμενη περίοδο οδηγεί το σύλλογο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η πρώτη από τις δύο χρονιές που αγωνίστηκε εκεί, 2003-04 στάλθηκε εξαιρετική, μιας και κατέλαβε την τρίτη θέση, ισοβαθμώντας μάλιστα με τον δεύτερο Πανιώνιο.

Η επόμενη περίοδος ωστόσο ήταν αποτυχημένη και η κατάταξη της ομάδας στην προτελευταία θέση της κατηγορίας σήμαινε και τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2008-09, ο σύλλογος τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τοπικού πρωταθλήματος, όμως ισοβάθμησε με τη Νίκη Λευκάδας, η οποία υπερτερούσε στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια, κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διαγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2009-10 η ομάδα της Κέρκυρας κατέκτησε για πέμπτη φορά στην ιστορία της το Πρωτάθλημα Γυναικών της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. κερδίζοντας το δικαίωμα να συμμετάσχει σε μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Με απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2011-12, ο Α.Ο. Σχερία έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 1η θέση της τελικής βαθμολογίας. Συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 χωρίς επιτυχία.

Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2012-13, ο Α.Ο. Σχερία έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας (σε σύνολο 5 συλλόγων).

Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2013-14, ο Α.Ο. Σχερία έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 1η θέση της τελικής βαθμολογίας. Στην συνέχεια όμως αποσύρθηκε από το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 γυναικών.

Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2015-16, ο Α.Ο. Σχερία έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 1η θέση της τελικής βαθμολογίας (σε σύνολο 5 συλλόγων). Συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου για Α2 χωρίς επιτυχία.

Η φετινή πορεία της Σχερίας

Η ομάδα της Σχερίας πορεύεται από πέρυσι με προπονητή τον Νίκο Κοσμά. Το ρόστερ της κερκυραϊκής ομάδας απαρτίζεται από τις εξής αθλήτριες: Λουκία Βεντούρα, Βανέσα Μάνδυλα, Ντίνα Μυρώνη, Κωνσταντίνα Θεοδότου, Τζούλια Παναγιωτίδου, Ρυγενία Μπεσίρη, Πόπη Καλούδη, Αθηνά Νερατζάκη, Χρύσα Παπακώστα, Κωνσταντίνα Γυμνοπούλου, Εύη Μιχαλάκη και Χριστίνα Ματθαιοπούλου.

Η φετινή πορεία της Σχερία ήταν εντυπωσιακή, καθώς στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ είχε μόνο νίκες και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Έτσι λοιπόν θα οδηγηθεί στα μπαράζ ανόδου που θα πραγματοποιηθούν 20-25 Ιουνίου με τη συμμετοχή έξι ομάδων με στόχο την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια