Τιμάται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Το Αριστοτέλειο Κολέγιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων λειτουργίας του και ανελλιπούς  παρουσίας του στην εκπαίδευση αλλά και προσφοράς στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, οργανώνει την θεματική εκδήλωση με τίτλο: «50 χρόνια Αριστοτέλειο Κολέγιο: 50 χρόνια προσφοράς στον υγιή αθλητισμό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 20.30, στις εγκαταστάσεις του Λυκείου, στην Πυλαία.

Αθλητές και προπονητές, που είτε καθοδήγησαν τις ομάδες του σχολείου, είτε πέρασαν από τα θρανία του Αριστοτελείου Κολεγίου, θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση. Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού και για κάποια χρόνια συνεργάτη του Αριστοτελείου Κολεγίου, Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, Νίκος Πετρουλάκης.

Το Αριστοτέλειο Κολέγιο, δίνοντας προτεραιότητα στη μάθηση και την εκπαίδευση των παιδιών του και θεωρώντας παράλληλα ότι ο αθλητισμός είναι ένα εργαλείο για να σμιλεύσει τον ιδανικό αυριανό πολίτη, αντιμετωπίζει με πολύ σεβασμό τους μαθητές-αθλητές του και πραγματώνει τη φιλοσοφία «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Οι σχολικές ομάδες κατάφεραν να «αναρριχηθούν» στις πρώτες θέσεις των τοπικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων, αλλά και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε παγκόσμιες σχολικές διοργανώσεις. Ειδικότερα στο μπάσκετ οι επιτυχίες είναι οι εξής:

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τμήμα των αγοριών του Αριστοτελείου Κολλεγίου, που κατέκτησε τρία πανελλήνια πρωταθλήματα μία δεύτερη και μία τρίτη πανελλήνια νίκη, αναδείχθηκαν μεγάλα ταλέντα που αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, όπως οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Βασιλειάδης, Σοφοκλής Σκορτσιανίτης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Κώστας Μήτογλου. Η ομάδα μετέχει, επίσης,  στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ υπό την καθοδήγηση του επί 30 χρόνια προπονητή της, Ανέστη Μελετιάδη.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ


Στην ομάδα των κοριτσιών, που στέφθηκε επτά φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, έπαιξαν διακεκριμένες αθλήτριες, όπως η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, η οποία θριαμβεύει μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στην Τσεχία, η Ζωή Δημητράκου, η Αναστασία Σλούκα, η Ραφαέλλα Αγγελίδου και η Εύα Κατοπόδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια