Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Θεσσαλονίκη 2017» του ΣΕΠΚ-Φωτορεπορτάζ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης «Θεσσαλονίκη 2017» που διοργάνωσε το διήμερο 16-17 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας Β’ στη Θεσσαλονίκη.

Το παρών στην πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου έδωσαν αρκετοί προπονητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο κλειστό της «Μίκρας» βρέθηκαν αρκετά μέλη του ΣΕΠΚ που ζουν και εκτός Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ταξίδεψαν προκειμένου να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο.
τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: «Είναι σημαντικό που είστε σήμερα εδώ για να πάρετε ιδέες και να μάθετε μερικές σκέψεις ανθρώπων που δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ. Στην καριέρα τους έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά με προσόντα και ταλέντο, όμως βοήθησαν και πολλά παιδιά που δεν φαινόταν ότι μπορεί να παίξουν ψηλά, όμως με σωστή δουλειά και βάσεις τα κατάφεραν. Η ανταλλαγή απόψεων βοηθάει όλους να δουν περισσότερα πράγματα, να μελετήσουν και να βρουν τον κατάλληλο τρόπο για να βγάλουν το ταλέντο του κάθε παίκτη. Στην ανάδειξη των αθλητών μεγάλη συμμετοχή έχει ο προπονητής γιατί εσείς θα τους δείξετε τον τρόπο και θα τους βοηθήσετε να εξελιχθούν. Ως Σύνδεσμος θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο Σεμινάριο για νέους παίκτες και φέτος καταφέρνουμε να το πραγματοποιήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ελπίζω να φύγουμε όλοι περισσότερο διψασμένοι».

Τον... χορό των ομιλιών άνοιξε ο Dragoljub Vidacic, ο οποίος ανέλυσε για περισσότερο από μία ώρα τη "συνεργασία των περιφερειακών παικτών στον αιφνιδιασμό και στο transition παιχνίδι". Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για την ομιλία που ακολούθησε με τον Κώστα Μέξα να μοιράζεται τα μυστικά της "αμυντικής συνεργασίας μεταξύ δύο παικτών".

Η πρώτη επιτυχημένη ημέρα του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με τον «θρύλο» του παγκόσμιου μπάσκετ, Audie Norris, να μοιράζεται μαζί με τον Δημήτρη Γαλάνη τις πλούσιες γνώσεις του πάνω στο "low post παιχνίδι και πώς να εμπνεύσεις τους νέους παίκτες να παίξουν γρήγορα και σωστά στο transition".

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα του Σεμιναρίου μίλησαν οι Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, Σάββας Καμπερίδης, Κώστας Μέξας και ο Dragoljub Vidacic.

Η αρχή της ημέρας έγινε με τον κόουτς Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να μιλάει για την κίνηση «motion 4-1», την οποία όπως είπε χρησιμοποίησε και σε επίπεδο Α2 τη φετινή χρονιά που βρισκόταν στον πάγκο των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας αρκετές ερωτήσεις με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει παραδείγματα από τη φετινή σεζόν της ομάδας του.

Στην συνέχεια, ο Σάββας Καμπερίδης αναφέρθηκε στο νευραλγικό κομμάτι του «spacing», το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του μπάσκετ και γι αυτό οι σωστές βάσεις πρέπει να μπαίνουν από νωρίς.

Η σκυτάλη πέρασε στον Κώστα Μέξα που εξήγησε «την επιθετική συνεργασία 2 παικτών μακριά από τη μπάλα", ενώ η αυλαία του Σεμιναρίου έπεσε με τον Σέρβο coach, Dragoljub Vidacic, να παίρνει τον λόγο και να αναφέρεται στα "αμυντικά σκριν".

Το ραντεβού των προπονητών ανανεώθηκε για τις 30 Ιουνίου -1 Ιουλίου στην Αθήνα εκεί όπου θα διεξαχθεί το μεγάλο ετήσιο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ.


































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια