Με χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους οι παίδες του ΠΑΟΚ-Αφιέρωμα στην εφημερίδα «Metrosport» από τον Στέλιο Παρθενάκη

Ένα φοβερό αφιέρωμα στο παιδικό του ΠΑΟΚ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Metrosport» από τον Στέλιο Παρθενάκη, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ φέτος στους παίδες και στους εφήβους και η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών αφήνει ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της ομάδας. Οι τελικές φάσεις για τα τμήματα υποδομής των «ασπρόμαυρων» έφεραν δυο κατακτήσεις στα αγόρια και δυο δεύτερες θέσεις στα κορίτσια. Και φυσικά τα χρήματα που επενδύονται σε γενικές γραμμές σε Ολυμπιακό, Δούκα και Προμηθέα Πατρών είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τα σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Το τιμ των ανθρώπων που δουλεύει έχει ως σκοπό να αναδείξει το ταλέντο, αλλά και να τους ολοκληρώσει ως παίκτες. «Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς του, δουλεύουμε με σκοπό να βελτιώνονται και να κάνουμε το καλύτερο. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Θεσσαλονίκη ήταν ο πρώτος στόχος. Τώρα, θα ξεκουραστούν τα παιδιά και στη συνέχεια θα κάνουμε την προσπάθειά μας για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά συνηθίζω να κάνω αυτό που θέλω για την ομάδα μου. Κοιτάμε τη δική μας μεριά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας» λέει στη «Μ» ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης, που είναι και στους εφήβους.

Μαζί του και ο Γιώργος Αλεξανδρίδης, ενώ εξίσου σημαντική η συμβολή του Γιώργου Βαλαβανίδη και του Νίκου Δεμερτζή στην προσπάθεια της παιδικής και της εφηβικής ομάδας.

Ο ανταγωνισμός δεδομένος, η παρουσία όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ κάτι παραπάνω από αναγκαία και χρήσιμη. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται, συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους» τόνισε στο τέλος της αναμέτρησης ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης.

Επίσης, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και υπεύθυνος του «ΠΑΟΚ Junior Basketball Program» Νίκος Σταυρόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων. «Η κατάκτηση της πρώτης θέσης δεν είναι αυτοσκοπός. Αποτελεί όμως μία διαδικασία απαραίτητη στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, εκτός από το να γίνουν καλοί αθλητές και σωστοί άνθρωποι, να αποκτήσουν  και νοοτροπία νικητή. Η επιθυμία μας είναι μέσα από αυτή την προσπάθεια να προωθηθούν δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Από όλους. Σε κάθε περίπτωση, οι επιτυχίες των τμημάτων υποδομής αποτελούν πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του ΠΑΟΚ».

Να σημειωθεί πως η τελική φάση για πανελλήνιο Πρωτάθλημα των παίδων θα γίνει από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου στο Μεσολόγγι. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης και οι παίκτες του θα πάνε χωρίς άγχος σε μια ακόμη διοργάνωση, αλλά πάντα με υψηλές φιλοδοξίες.

Μια εβδομάδα ξεκούραση

Η ξεκούραση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και το ρεπό δεδομένο για τους «ασπρόμαυρους». Οι νεαροί πρωταθλητές θα ξεκινήσουν προπόνηση ξανά την προσεχή Δευτέρα. Οι… ανάσες χρειάζονται με δεδομένο πως υπάρχουν και σχολικές υποχρεώσεις. Το νεαρό όμως της ηλικίας τους είναι αυτό που τους κάνει και πιο φιλόδοξους. Η προπόνηση είναι ο καθρέφτης της δουλειάς τους και σκοπός τους είναι να ακολουθήσουν τα πρότυπα που έχει επιλέξει ο καθένας. Ποια είναι αυτά, ξέρουν μόνο οι  ίδιοι οι εκκολαπτόμενοι μπασκετμπολίστες.

 Κλωνάρας: «Δικαίωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς»

Ο Δημήτρης Κλωνάρας είναι αρχηγός της ομάδας και με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Εξαιρετικοί ήταν όμως και οι Τουλούπης, Ταζόπουλος, Βακουφτσής και Καραγεωργίου. «Αντιδράσαμε σωστά και νομίζω κατακτήσαμε δίκαια τον τίτλο. Είναι η δικαίωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς» τόνισε ο Δημήτρης Κλωνάρας. Και φυσικά η κατάκτηση του Πρωταθλήματος των παίδων ήρθε να προστεθεί ημερολογιακά στο Κύπελλο του ποδοσφαίρου και στο Πρωτάθλημα του βόλεϊ.

Τα ατέλειωτα πανηγύρια και η καθιερωμένη έξοδος

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίδες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την επιτυχία τους, αλλά η συνέχεια είχε την καθιερωμένη έξοδο στο ίδιο μαγαζί που είχε πάει και η εφηβική ομάδα. Το γούρι δεν άλλαξε και φυσικά η καθιερωμένη selifie.


Αλλωστε, η κούραση ήταν μεγάλη και χρειαζόταν μια αποφόρτιση. Σε αυτές τις ηλικίες μπορεί ο πρωταθλητισμός να μην είναι αυτοσκοπός, αλλά οι διακρίσεις και οι κατακτήσεις μεταλλίων χτίζουν νοοτροπία νικητή. Στη ζωή και στο μπάσκετ, εξάλλου, τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια