Κοσμά: «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για την εθνική γυναικών»

Μπροστά σε μια ακόμη πρόκληση βρίσκεται η εθνική γυναικών με τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Η Αφροδίτη Κοσμά μίλησε για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χαρακτηρίζοντας οικογένεια την εθνική και επισήμανε ότι αν και έχει πέσει σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτή την ομάδα. 

«Καταρχήν είμαστε χαρούμενες που έχει μαζευτεί η οικογένεια της εθνικής. Είναι η αγαπημένη μας ομάδα και κάποιες από εμάς έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση. Δουλεύομε στην άμυνα που είναι και το δυνατό μας σημείο και χτίζουμε και κάποια κομμάτια στην επίθεση. Υπάρχει βέβαια ακόμη δουλειά μπροστά μας.  Εχουμε και κάποια φιλικά όπου θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα», ήταν αρχικά τα λόγια της Αφροδίτης Κοσμά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον όμιλο που συμμετέχει η εθνική αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες. «Οι ομάδες είναι όλες καλές και σε όποιον όμιλο και να ήμασταν, θα είχαμε δυσκολίες. Εχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν δύσκολες ομάδες και έχουμε φέρει εις πέρας την αποστολή μας. Η Γαλλία και η  Σερβία ήταν το ζευγάρι του τελικού στο προηγούμενο ευρωπαϊκό, έχουμε δύσκολο έργο αναμφισβήτητα, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση του ομίλου και αντίπαλός μας γι’ αυτό θα είναι η Σλοβενία. Αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και όπου θα μας εξασφαλίσει την 3η θέση για να περάσουμε στους χιαστί αγώνες».


Τέλος η Κοσμά τόνισε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο για την εθνική σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Ένα από τα γνωρίσματα της εθνικής είναι το πάθος. Δεν τα παρατάμε ποτέ και η ομάδα διαθέτει μεγάλη ψυχή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στα γήπεδα της Τσεχίας. Είναι δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτή την ομάδα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Το εμείς είναι πάνω απο το εγώ… Πρώτα απ’ όλα για μας είναι η εθνική ομάδα. Δείχνουμε πάθος καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας στο παρκέ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια