Στη δεύτερη φάση οι Ελληνικές ομάδες στο Παγκόσμιο Σχολικό

Με δυο νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που εκπροσωπούν την χώρα μας στην διοργάνωση που διεξάγεται στην Κροατία.

Τα αγόρια των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη με την χθεσινή τους νίκη επί της Αγγλίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου τους και προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν σήμερα το πρωί (03/05, 10:00) την Σλοβενία σε νοκ-άουτ παιχνίδι.

Η Ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Αγγλία, την οποία κέρδισε με το ευρύ 84-41. Ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα. Όντας πολύ εύστοχη στα τρίποντα, κατάφερε να προηγηθεί με διψήφιο αριθμό πόντων από το πρώτο δίλεπτο (0-11). Στη λήξη της περιόδου η απόσταση έφτασε το +19 (26-7) και το ημίχρονο έκλεισε στο 41-14. Μετά την ανάπαυλα, οι έφηβοι από την Μεγάλη Βρετανία αύξησαν τα ποσοστά τους, ωστόσο, και πάλι δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο παραμικρό τους Έλληνες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η απόσταση απλώς έφτασε στο ύψιστο σημείο για την Ελληνική αποστολή, η οποία επικράτησε τελικά με διαφορά 43 πόντων. Όλοι οι παίκτες της αποστολής χρησιμοποιήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ Δημήτρης  Μωραΐτης, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Μάνος Χατζηδάκης ηγήθηκαν επιθετικά. Σημαντική ήταν και η συμβολή των Βάρσου και Λογοθέτη.

Δεκάλεπτα: 26-7, 41-14, 67-28, 84-41
Ελλάδα (Ζέρβα, Βαλληνδράς): Λαναράς 4, Μωραΐτης 13, Βάρσος 8, Κοντιζάς 4, Ραγιάς 7, Ψαράς 7, Καλαϊτζάκης 13, Χατζηδάκης 10, Καλλίλας 3, Αλεξανδρόπουλος, Λογοθέτης 8, Εξηνταβελώνης 7.

«Πέρασαν» και τα κορίτσια του 2ου Βούλας


Στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου βρίσκονται τα κορίτσια του 1ου Βούλας που εκπροσωπούν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα της Κροατίας.

Μετά την ήττα που υπέστησαν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 41-28 από την Φινλανδία, κέρδισαν χθες με 83-35 την Ρουμανία και χθες (02/05) με 48-38 την Δανία για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου.

Έτσι θα αντιμετωπίσουν σήμερα στις 13:30 την Τσεχία για μια θέση στην κορυφαία οκτάδα της διοργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια