Athlenda

19 Μαΐ 2017

Ανακοίνωση της Καβάλας για τον αγώνα με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων-Η απάντηση των γηπεδούχων

Η Καβάλα εξέδωσε ανακοίνωση για το παιχνίδι με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων που έκρινε την παραμονή στην Α2 ανδρών στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Καβάλα B.C. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τις εκατοντάδες των φιλάθλων της, που την ακολούθησαν στη σκληρή της προσπάθεια για να παραμείνει στην Α2 κατηγορία, παίζοντας ένα παιχνίδι χωρίς αύριο με την ομάδα των Πεύκων. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Καβάλας, για τη βοήθειά του στο να μετακινηθούν οι φίλαθλοι στον παραπάνω αγώνα.

Δυστυχώς, όμως, με το που πατήσαμε το πόδι μας στο γήπεδο, οι άλλοτε φίλοι μας στη διοίκηση της ομάδας των «Μαχητών», άρχισαν να μεθοδεύουν τα της διεξαγωγής του αγώνα. Αφού στην αρχή μας είπαν ότι δεν χωράμε, τελικά, μετά από μακρά διαπραγμάτευση (κι ενώ το γήπεδο ήταν άδειο), οι μισοί φίλαθλοι κάθισαν όρθιοι.

Ακολούθως, περάσαμε στο δεύτερο εμπόδιο, που αφορούσε στο να μην έχει τη δυνατότητα ο προπονητής μας να κοουτσάρει κανονικά την ομάδα κι αυτό, διότι μετά από τρεις αναμεταξύ μας αγώνες, «θυμήθηκαν» ότι δεν έχει δίπλωμα Α΄ κατηγορίας (διαθέτει όμως Γ΄ κατηγορίας), κάτι το οποίο είχε εξαρχής επιλυθεί με τη διαβεβαίωση της διοργανώτριας Αρχής.

Κι αφού δεν έφταναν όλα αυτά, ανέλαβαν οι διαιτητές να βάλουν τα πράγματα στη… «θέση» τους σφυρίζοντας αλλοπρόσαλλα, ώστε να μη μας δοθεί η παραμικρή ελπίδα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ιδιαίτερα το δίδυμο Δεσλή-Καλογερόπουλου, ήρθε με… φόρα από την Αγιά και συνέχισε το χειρουργείο του κ. Παφίλη από τον πρώτο αγώνα, θεωρώντας εαυτούς επίσης καλούς χειρουργούς! Πως αλλιώς να το χαρακτηρίσουμε, όταν απευθυνόμενοι ευγενικά πριν το β΄ ημίχρονο στον κ. Δεσλή, του εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας για τις 16-3 βολές (συνολικά 39 για την ομάδα των Πεύκων στο τέλος του αγώνα), μας απάντησε: «πολύ καλά είναι» κι αμέσως μετά εισπράξαμε τεχνική ποινή πριν αρχίσει και πάλι ο αγώνας!

Όλα αυτά τα είχαμε τονίσει έγκαιρα, πριν αρχίσει η διαδικασία των play out, με σχετική ανακοίνωση και κάποιοι μας διαβεβαίωναν, ότι εξωγενείς παράγοντες στο μπάσκετ δεν υπάρχουν. Λυπούμαστε πολύ, που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στα Πεύκα, οι διαιτητές όχι μόνο δεν εξέφρασαν την έννοια του fair play, αλλά απογοήτευσαν σφοδρά τους νεαρούς ελπιδοφόρους καλαθοσφαιριστές.

Εμείς ως ομάδα, ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε δόλια μέσα και ποτέ δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο, από την Α1 να πάμε στην ερασιτεχνική κατηγορία, για να γλιτώσουμε έξοδα και άλλα. Εμείς, λοιπόν, συνεχίζουμε στη Β΄ εθνική, γιατί αγαπάμε το μπάσκετ και θ’ αποδείξουμε, σε όσους μεθοδεύουν και μαγειρεύουν καταστάσεις, πως θα επανέλθουμε πιο δυνατοί απέναντι σε ό,τι εμείς θεωρούμε σάπιο και βρώμικο».

Η απάντηση των Μαχητών Δόξας Πεύκων

Από τη διοίκηση των Μαχητών Δόξας Πεύκων λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε, ως απάντηση στην ανακοίνωση της Καβάλας:

« Η διαδικασία των playout είναι μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία την οποία δυστυχώς γευτήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Αυτό που την χαρακτηρίζει έτσι είναι το γεγονός ότι μετά τη λήξη του αγώνα μία από τις δύο ομάδες θα υποβιβαστεί. Τα διαφορετικά συναισθήματα δημιουργούν και πίκρες και εντάσεις τα οποία είναι και άκρως φυσιολογικά.

Αν και δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να απαντούμε σε ανακοινώσεις, θα θέλαμε ορισμένα θέματα να τα θέσουμε στη σωστή τους διάσταση.

1) Βάση κανονισμού πρωταθλήματος η φιλοξενούμενη ομάδα δικαιούται σε εισιτήρια το 30% των θέσεων του γηπέδου. Σε ένα γήπεδο 350 θέσεων το 30% είναι 105 θέσεις. Η ομάδα της Καβάλας έφερε μαζί της, χωρίς καμία ενημέρωση είτε  στην αστυνομία είτε σε εμάς, πάνω από 150 φιλάθλους της από τις 4μμ και όλοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Φυσικά υπήρχαν και όρθιοι όπως όρθιοι ήταν και όλοι οι δικοί μας φίλαθλοι που ήρθαν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν νομίζουμε να υπάρχει ομάδα που στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς να αφήνει τον αντίπαλο να πιάνει σχεδόν το μισό του  γήπεδο (γιατί απλά ήρθε νωρίς) και να επιτρέπει τους φιλάθλους τους να είναι συνέχεια μπροστά στα κάγγελα και να φωνάζουν. Για αποφυγή λάθος εντυπώσεων η πλειοψηφία των φιλάθλων και των 2 ομάδων είχαν εξαιρετική συμπεριφορά που συνάδει με το επίπεδο μπασκετικού κόσμου που έχουν και τα Πεύκα αλλά και η Καβάλα.

2) Αποτελεί παράλειψη μας ότι σαν Διοίκηση δεν είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα για το γεγονός ότι ο κύριος Πενταζίδης δεν είχε το απαραίτητο δίπλωμα Α κατηγορίας. Είμαστε ανένδοτοι ότι πράξαμε το σωστό. Ο ΣΕΠΚ διοργανώνει σεμινάρια για την επιτυχή παρακολούθηση μαθημάτων προπονητικής. Αλλιώς τι νόημα θα είχαν αυτά τα σεμινάρια; Ρωτήστε και έναν κάτοχο Α κατηγορίας πως αισθάνεται που ξόδεψε χρόνο από τη ζωή του και του παίρνει τη δουλειά κάποιος με λιγότερα προσόντα.


3) Εκπλησσόμαστε με την αγωνιστική ερμηνεία του παιχνιδού από τη μεριά της Καβάλας την ώρα που οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα ακόμα και από την πόλη της Καβάλας (2 άρθρα με τίτλο Μύθοι και Πραγματικότητα για τον υποβιβασμό της Καβάλας, πηγή www.k-typos.gr) είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση. Κανείς δεν μένει στις βολές όταν τα φάουλ είναι μοιρασμένα (28-28), κανείς από την Καβάλα δεν μίλησε για τους 0/6 αιφνιδιασμούς, για τα κακά ποσοστά στα δίποντα  και κανείς δεν μας εξήγησε γιατί έπαθε μπλακ άουτ η ομάδα τους στο 3ο δεκάλεπτο και από +6 βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους.

4) Σίγουρα είναι οδυνηρό για μια ομάδα να πέφτει κατηγορία. Πολύ περισσότερο για μια ομάδα και μια πόλη με την ιστορία και την περηφάνια της Καβάλας. Η Καβάλα δεν έπεσε κατηγορία γιατί έχασε χθες στα Πεύκα. Η Καβάλα έπεσε γιατί δεν μπόρεσε να έχει πλεονέκτημα στα playout που από ότι φαίνεται παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι η δουλειά μας να πούμε τι έφταιξε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ίδιοι με σωστή αυτοκριτική και όχι με αποποίηση ευθυνών να καταλάβουν. Δική μας δουλειά είναι να προστατέψουμε το δικό μας ιδρώτα και να μην γίνουμε εύκολος στόχος ανακοινώσεων.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των περσινών και φετινών playout, όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο νήμα.3 φορές στην έδρα μας ξεφύγαμε με +15 πόντους και τις 3 φορές οι παίκτες της Καβάλας δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι.Τους αναγνωρίζουμε αυτό το σθένος όπως και το πάθος τους για να σώσουν την ομάδα τους. Δυστυχώς στα μεταξύ μας παιχνίδια μόνο ένας μπορούσε να είναι ο νικητής και το πλέον σίγουρο έιναι ότι όποιος και να έχανε θα είχε παράπονα.

 Ασχέτως με το άστοχο ύφος και περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Διοίκησης της Καβάλας, θα θέλαμε να τους ευχηθούμε , όπως και αυτοί δηλώνουν, να επανέλθουν πιο δυνατοί γιατί το μπασκετ έχει ζωή στην πόλη της Καβάλας.


ΥΓ Το τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι θα δημοσιευτεί ολόκληρο το συντομότερο δυνατό  και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του»

Δεν υπάρχουν σχόλια :