Σωτηρίου: «Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Ευρωμπάσκετ»

Με το βάρος να δίνεται στην τακτική συνεχίζονται οι προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει των υποχρεώσεών της στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας (16-25 Ιουνίου).

Από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της ομάδας που έχει, μάλιστα, συμμετάσχει σε πολλά Ευρωμπάσκετ είναι και η Κατερίνα Σωτηρίου. Η διεθνής φόργουορντ μίλησε για την ως τώρα προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και στα νέα πρόσωπα που έχει η ομάδα. «Είναι χαρά μας που έχουμε μαζευτεί και πάλι με την Εθνική Γυναικών. Σίγουρα έχουμε κάποιες απώλειες παικτριών υπάρχουν, όμως, και προσθήκες νέων κοριτσιών. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ένα σε μικρό χρονικό διάστημα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Ευρωμπάσκετ που έρχεται. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχο μας».

Η Εθνική έχει ήδη δώσει τα δύο πρώτα της φιλικά προετοιμασίας απέναντι στη Σλοβακία με την Σωτηρίου να επισημαίνει:

 «Τα φιλικά γίνονται για να δούμε τα λάθη μας και για να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα πολύ ψηλά κορμιά των αντιπάλων μας. Επίσης πως τα μειονεκτήματά μας θα τα μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα και πως θα δουλέψουμε στις λεπτομέρειες, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας στηρίζεται στην άμυνά της, ενώ στα ριμπάουντ πρέπει να βοηθάμε όλες. Δεν έχουμε δυστυχώς την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Αυτό φάνηκε και όταν μέσα σ’ ένα τετράλεπτο έφυγε η διαφορά στο δεύτερο φιλικό με τη Σλοβακία. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε συγκέντρωση, να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα, ακόμα και στα πιο απλά, για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Η συνέχεια περιλαμβάνει δύο ακόμα τεστ, αυτή τη φορά απέναντι στην Ιταλία την Παρασκευή και το Σάββατο με την Σωτηρίου να τονίζει:
«Ήταν πολύ σημαντικά τα δύο πρώτα φιλικά για εμάς και έχουμε ακόμη δύο με την Ιταλία, ενώ μετά ακολουθεί και το τουρνουά που θα γίνει στην Πάτρα. Και από αυτά τα παιχνίδια έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα και να δουλέψουμε πάνω σε διάφορα κομμάτια. Είναι βέβαια αρχή ακόμα της προετοιμασίας, αλλά μέρα με τη μέρα πρέπει να ανεβαίνουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Πιστεύω ότι υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια