Κεραμάρης-Μαρκούδης: «Το δίδυμο των 45+ πόντων»

Τελείωσε επιτυχώς η χρονιά για την ΠΑΣΠ ΔΕΗ στο πρωτάθλημα της Γ1 ΕΚΑΣΘ αφού η ομάδα πέτυχε τον στόχο της που ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Φυσικά μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας ανήκει στο σούπερ-δίδυμο Κεραμάρη- Μαρκούδη, το καλύτερο ίσως  στην κατηγορία. Οι δύο παίκτες είχαν μέσο όρο σε πόντους μεγαλύτερο από 20 ο καθένας (ο Κεραμάρης είχε 24.2 και ο Μαρκούδης 21.4) και μεγαλύτερο από 45 και οι δύο μαζί.

Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές και παλιότερα στον ΠΑΟΔ, τον οποίο οδήγησαν μέχρι την Α΄ κατηγορία μαζί με άλλους σπουδαίους παίκτες (Παπαϊωάννου, Ταπούτο, Κανλή, Αρβανίτη) και ξανασυναντήθηκαν τέσσερα χρόνια μετά την κοινή τους παρουσία στον ΠΑΟΔ στην ομάδα της ΠΑΣΠ ΔΕΗ.

Ο αρχηγός της ομάδας Βαγγέλης Κεραμάρης, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, έχοντας ξεπεράσει τα 600 παιχνίδια και τους 13.000 πόντους, ήρθε τη χρονιά 2013-14 όταν η ΠΑΣΠ ΔΕΗ ήταν στην Γ2. Την ανέβασε στην Γ1, την κράτησε την επόμενη χρονιά στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά 2015-16 ήρθε στην ομάδα και ο Γιώργος Μαρκούδης.

Συνεχίζουν μαζί να εκπληρώνουν τους στόχους που θέτει από την αρχή η διοίκηση που είναι η παραμονή στην κατηγορία, αφού η ομάδα δεν κάνει πολλές μεταγραφές και στηρίζεται σε παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα (Δημόπουλο, Ζήκο, Γιατσίδη, Γεωργακάκη, Αμανατίδη, Βούλγαρη, Παπαρδέλη). Φυσικά μεγάλο ρόλο στο καλό κλίμα της ομάδας και στην επίτευξη των στόχων παίζει ο προπονητής της Δαμιανός Αμανατίδης.


Για δύο χρόνια μαζί αποτελούν ένα πολύ παραγωγικό δίδυμο και την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη 1 Ιουνίου) θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους με την ομάδα της ΠΑΣΠ ΔΕΗ και για τη νέα χρονιά στο καθιερωμένο τραπέζι που παραθέτει κάθε χρόνο η διοίκηση σε γνωστή ταβέρνα στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ολα καλα κα μπραβο τους,
Η δεη σιγουρα εχει πολλους παικτες οπως και οι περισσοτερες ομαδες της Εκασθ ανω των 32
Με την υποχρεωση να παιζουν μονο 5 σε καθε ματς του χρονου θαναι δυσκολα,
Επισης παιδια δεν πηγαινουν σε κατηγοριες Γ1 Γ2 για αυτο και υπαρχουν πολλοι παικτες ανω των 32
Η εκασθ πρεπει να βρει αμμεσα λυση γιατι βλεπω δεκαδες,ομαδες να μην μπορουν να συμμετασχουν του χρονου