Οι προτάσεις-εισηγήσεις του Πορφυριακού στην σημερινή συνάντηση των ομάδων της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών

Ο Πορφυριακός εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση των ομάδων της Γ1 κατηγορίας με την διοίκηση της ΕΚΑΣΘ, σήμερα στα γραφεία της ένωσης και κατέθεσε εγγράφως και επιγραμματικά, τις παρακάτω προτάσεις/εισηγήσεις, μέρος των οποίων συζητήθηκαν ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να τεθούν υπό μελέτη από την διοίκηση πολύ σύντομα:

1. Βελτίωση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων με εισήγηση της ΕΚΑΣΘ, με κύρια θέματα την ασφάλεια των αθλητών/φιλάθλων, την θέρμανση τους χειμερινούς μήνες, τον επαρκή φωτισμό του αγωνιστικού χώρου και την τοποθέτηση ρυθμισμένων καλαθιών.

2. Εβδομαδιαία έγκαιρη ανακοίνωση και ενημέρωση των τιμωρημένων αθλητών της ΕΚΑΣΘ.

3. Αυστηρή τήρηση των κανονισμών για αναβολές αγώνων και τήρηση των προθεσμιών.

4. Κατάργηση του κανονισμού του ορίου των αθλητών άνω των 32 ετών σε όλη την ΕΚΑΣΘ, με γνώμονα την γενική σύσταση των σωματείων και την γενική λειτουργία τους από ενεργά στελέχη/αθλητές άνω του συγκεκριμένου ορίου.

5. Αυστηροποίηση των κανονισμών για αντιαθλητική/βίαιη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και αποδοχή της χρήσης βίντεο σε ανάλογες περιπτώσεις.

6. Εισήγηση για απόδοση βραβείου (χρηματικό έπαθλο) καλύτερου διαιτητή ανά όμιλο ή κατηγορία, από τα συμμετέχοντα σωματεία. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι αντικειμενική και θα προκύπτει βάσει συγκεκριμένων παρουσιών των διαιτητών σε αγώνες όλων των ομάδων του ομίλου ή της κατηγορίας.

7. Επικαιροποίηση και αναβάθμιση των τεχνολογιών και της ιστοσελίδας της ΕΚΑΣΘ. Πρόταση για δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής (mobile application) με έγκαιρη ενημέρωση των αποτελεσμάτων και των βαθμολογιών και ότι κρίνει απαραίτητο η ΕΚΑΣΘ.

8. Απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνα, αθλητή ο οποίος δεν φοράει την ίδια αθλητική στολή με τους υπόλοιπους συναθλητές της ομάδας του.

9. Αυστηρός έλεγχος των αθλητικών δελτίων των αθλητών από τους διαιτητές.

10. Απόδοση δικαιώματος μέλους της γραμματείας να συμμετέχει μαζί με τους διαιτητές στις αποφάσεις περί αναβολής αγώνα και ακαταλληλότητας γηπέδου/αγωνιστικού χώρου. Επίσης να του δίνεται το δικαίωμα συνυπογραφής στο φύλλο αγώνα ως παρατηρητής.


11. Αναβολή αγώνα σε περίπτωση δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού πίνακα ή των πινάκων εικοσιτεσσάρων δευτερολέπτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια