Νεάνιδες ΕΚΑΣΘ: Ο Αρης κατέκτησε την πρώτη θέση, θέλει και το πανελλήνιο Πρωτάθλημα-Αφιέρωμα της «Metrosport» και του Στέλιου Παρθενάκη-Κουλακιώτης: «Είναι ικανές για όλα»-Λιθαρής: «Μπορούμε και το πανελλήνιο»- Μακρής: «Τα κορίτσια είχαν ψυχή και πίστη»-Σικαλίδου: «Εχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας»

Οι νεανίδες του Αρη κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΘ και βάζουν πλώρη για την πρωτιά στην πανελλήνια διοργάνωση. Η τελική φάση ήταν να ξεκινήσει στις 18/4, αλλά τελικά μετατέθηκε για τις 4 Ιουλίου. Βασικοί τους αντίπαλοι θα είναι και πάλι οι ομάδες της Αθήνας.

 Η δουλειά στα τμήματα υποδομής στις «κίτρινες» γίνεται με συνέπεια και όρεξη. Τα κορίτσια εκτός από καλές αθλήτριες ως επί το πλείστον είναι και άριστες μαθήτριες. Αλλωστε, το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη γενικότερη λειτουργία και αντίληψη σε αυτές τις ηλικίες. Ο Άγγελος Πανταζής, ο Γιώργος Λιθαρής, ο Βαγγέλης Κουλακιώτης και ο Κωνσταντίνος Μακρής συνθέτουν το τιμ των ανθρώπων που τρέχουν αυτό το εγχείρημα. «Ολοι δουλεύουμε γνώμονα την επιτυχία. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο. Εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα», τόνισε στη «Μ» ο Αγγελος Πανταζής, θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας.

Κουλακιώτης: «Είναι ικανές για όλα»

Ο Βαγγέλης Κουλακιώτης είναι από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει από κοντά όσο κανείς άλλος αυτήν τη διαδικασία και είναι περήφανος για τα κορίτσια του. «Τα κορίτσια στις νεαρές ηλικίες είναι πάρα πολύ καλές και σα μονάδες και σαν παιδιά. Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, γιατί πολλές είναι στο γυναικείο, έχουν σχολικές υποχρεώσεις και  πολλά. Η καθημερινότητά τους είχε τρεις ταχύτητες. Η διαχείριση, ψυχολογική και σωματική απέδωσε αποτελέσματα. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και πιστεύουμε στις ικανότητές τους. Εχω την πεποίθηση πως η ομάδα μπορεί να φτάσει ακόμη και στην πρώτη θέση, μιας και είμαστε απόλυτα έτοιμοι και δουλεύουμε, για να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται».

Λιθαρής: «Μπορούμε και το πανελλήνιο»

O Γιώργος Λιθαρής είναι δίπλα στα τμήματα υποδομής κοριτσιών του Αρη. Νεαρός, αλλά και φιλόδοξος, μίλησε στη «Μ» για αυτήν την προσπάθεια. «Ολα είναι υπό την εποπτεία του Αγγελου Πανταζή και ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Σκοπός είναι να γεμίσει η ομάδα στα προμίνι, μίνι,κορασίδες, αλλά και νεανίδες, να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα βασικό κορμό με ταβάνι τις διακρίσεις. Δουλεύουμε με πολύ μεράκι» μας λέει αρχικά. «Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ΕΚΑΣΘ ήταν το πρώτο βήμα. Τα κορίτσια έχουν και το ταλέντο, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα, για να κατακτήσουν και το πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είναι μια καλή ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει μια πρωτιά, μακάρι να τα καταφέρουμε», τόνισε «εν κατακλείδι».

Συνέπεια και θυσία

Για τα περισσότερα κορίτσια του Αρη η χρονιά είναι πολύ απαιτητική. Υπάρχουν οι πανελλήνιες εξετάσεις, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά και η πίεση που ασκείται από την αρχή της χρονιάς.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι αυξημένος, όμως οι επιτυχίες απαιτούν θυσία και προσήλωση. «Είναι μαθημένες στα δύσκολα, δε τις φοβάμαι» έλεγαν οι άνθρωποι του Αρη. Η αγάπη, άλλωστε, για το μπάσκετ είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνάει όλα τα εμπόδια. Η μετάθεση, πάντως, της τελικής φάσης ήταν απρόσμενη. Η προπόνηση, πάντως, δε σταματάει.

 Μακρής: «Τα κορίτσια είχαν ψυχή και πίστη»

Ο Κωνσταντίνος Μακρής, άμεσος συνεργάτης στο τιμ, τόνισε για τη φετινή προσπάθεια. «Η διάθεση και η ψυχή που έδειξαν τα κορίτσια σε αυτό το κομμάτι ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να πάρουμε τη νίκη. Στόχος μας τώρα η κατάκτηση του πανελληνίου Πρωταθλήματος. Θα δώσουμε ένα σύνολο αγώνων υψηλού επιπέδου, αλλά έχουμε την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο νεαρός κόουτς εξέφρασε μέσω της «Μ» τις θερμές του ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του Άγγελου Πανταζή, όσο και του Γιώργου Λιθαρή.

Σικαλίδου: «Εχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας»


Η αρχηγός Έλενα Σικαλίδου είναι παλιά καραβάνα στις «κίτρινες». Μίλησε στη «Μ» για το πανελλήνιο: «Είμαι στον Αρη τα τελευταία 11 χρόνια  και για μένα είναι τρόπος ζωής. Δουλέψαμε πολύ και έχουμε εμπιστοσύνη στο εαυτό μας. Ξέρουμε πως το πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα της φετινής μας προσπάθειας, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ο Αρης είναι για μας ιδέα και  νιώθουμε σαν το σπίτι μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια