Εφηβικό ΠΑΟΚ: Το βάρος της φανέλας και η μεγάλη δίψα για διάκριση-Φοβερό αφιέρωμα της «Metrosport» που επιμελήθηκε ο Στέλιος Παρθενάκης-Ζαφειρούδης: «Υπάρχει εμπιστοσύνη»-Καμπουρίδης: «Περήφανος για την επιτυχία μας»-Σταυρόπουλος: «Τα συγχαρητήρια στα παιδιά» -Η αναγκαία ξεκούραση και τα βραδινά επινίκια-Η ικανοποίηση του Νίκου Δεμερτζή και του Δημοκράτη Παπαδόπουλου

Ο ΠΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής εφήβων στην ΕΚΑΣΘ. Δεν είναι τυχαίο πως στο «Παλατάκι» γίνεται καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής με σκοπό να αναδεικνύονται ολοκληρωμένα παιδιά και αθλητές.

Η ανάδειξη της ομάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη σε καλύτερη ομάδα στο εφηβικό επίπεδο για τη Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τη φετινή χρονιά. Η επόμενη κλίμακα έχει να κάνει με το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ζαφειρούδης: «Υπάρχει εμπιστοσύνη»

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης έβαλε τη δική του σφραγίδα στη φετινή ομάδα. «Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, κάτι που είναι σημαντικό για τη φιλοσοφία μου» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε « έδειξαν εμπιστοσύνη στον προπονητή. Η λογική μου ήταν να παίξουμε αλλιώς. Και αυτό νομίζω ότι φάνηκε. Με ενδιέφερε περισσότερο να βάλω μπάσκετ στο παρκέ, ψάχνω το πέντε εναντίον πέντε. Και τα καταφέραμε αρκετά καλά. Οι 46 πόντοι που δέχθηκε η ομάδα, είναι αυτό που με ικανοποιεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για την συνέχεια. Θα ασχοληθούμε με την τακτική, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Καμπουρίδης: «Περήφανος για την επιτυχία μας»

Ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Καμπουρίδης, είναι ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας αθλητής, που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και ξέρει καλύτερα από τον καθένα την προσπάθεια που γίνεται.

Ο νεαρός παίκτης τόνισε αρχικά στη «Μ»: «Οταν ξεκίνησε η χρόνια ήμασταν σχεδόν τα ίδια πρόσωπα με πέρυσι εκτός από τον προπονητής μας τον Γιώργο Ζαφειρούδη. Ξεκινήσαμε από την προετοιμασία με στόχο στα μυαλά μας να κατακτήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Αλλάξαμε φιλοσοφία πιστεύω στο παιχνίδι μας, πέρασε ένα διάστημα μέχρι να προσαρμοστούμε στα θέλω του προπονητή, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε και εμείς και ο κόουτς. Η δουλειά και ο ιδρώτας μας έφεραν εδώ και αυτό που κρατάμε είναι τα θετικά συναισθήματα για να δουλέψουμε σκληρά για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα» . Επιπρόσθετα, έχει έναν ακόμα ρόλο να φέρει σε πέρας μέσα στο παρκέ.«Σαν αρχηγός της ομάδας νιώθω περήφανος που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας του ΠΑΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος  που έχω αυτούς τους συμπαίκτες και είμαι μαζί τους τόσα χρόνια. Πιστεύω πως ο πρώτος στόχος μας επιτευχθεί και τώρα ξεκινάμε προετοιμασία για το πανελλήνιο όπου είναι ο κύριος στόχος μας».

Σταυρόπουλος: «Τα συγχαρητήρια στα παιδιά»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ και υπεύθυνος του ΠΑΟΚ Junior Basketball Program Νίκος Σταυρόπουλος μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΚΑΣΘ από την εφηβική ομάδα  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τόνισε στη «Μ». «Τα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, που δουλεύουν και κάνουν το καλύτερο που μπορούν». Ο «Μάτζικ» ήταν φανερά ικανοποιημένος από την έκβαση της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος, βλέποντας την εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη.

Η αναγκαία ξεκούραση και τα βραδινά επινίκια

Πολλοί θεωρούν πως είναι εύκολο για όλους τους παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό στα 18 τους να στερούνται καθημερινών απολαύσεων. Μετά το τέλος των αναμετρήσεων ήταν μια καλή ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» παίκτες να ξεκουραστούν, ύστερα από έναν μήνα ατέλειωτων υποχρεώσεων.

 Μάλιστα, υπήρξε και η απαιτούμενη έξοδος, όπου οι παίκτες του Γιώργου Ζαφειρούδη φρόντισαν να διασκεδάσουν πριν τη δύσκολη συνέχεια από κάθε άποψη. Ηδη ξεκίνησε η προετοιμασία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου Ολυμπιακός, Δούκας και Προμηθέας έχουν μαζί με τον ΠΑΟΚ βλέψεις για μετάλλιο.

Η ικανοποίηση του Νίκου Δεμερτζή και του Δημοκράτη Παπαδόπουλου

Είναι από τους ανθρώπους που ζουν από πολύ κοντά την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στην ΚΑΕ για τα τμήματα υποδομής.
Ο Νίκος Δεμερτζής έζησε με τον δικό του τρόπο τον αγώνα με τον Αρη, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. «Κάναμε το πρώτο βήμα. Τώρα, θα πάμε στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα με σκοπό να διεκδικήσουμε την υψηλότερη θέση» τόνισε στη «Μ».

Τα εύσημα σε όλη την ομάδα, τέλος, έδωσε και ο αντιπρόεδρος του ΑΣ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος λέγοντας: «Συγχαρητήρια σε όλους».

*Το άρθρο είναι μια προσφορά:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια