Πετυχημένη εκδήλωση της GBA με θέμα «Γονείς και παιδικός αθλητισμός»

Χρήσιμες κατευθύνσεις για την κατανόηση και ιδανικότερη διαχείριση καταστάσεων με τα παιδιά τους, όταν αυτά ασχολούνται με τον αθλητισμό, είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν γονείς που παρακολούθησαν την Τετάρτη (26/4) εκδήλωση της GBA, της κορυφαίας Ακαδημίας μπάσκετ στην Ελλάδα, με θέμα «Γονείς και παιδικός αθλητισμός». Εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη, στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη, επίσης, των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων.

Διακεκριμένοι επιστήμονες τεκμηρίωσαν θέσεις τους γύρω από το θέμα, καθηλώνοντας το κοινό και προκαλώντας, στην πορεία, γόνιμο διάλογο με τις ερωτήσεις που εξέφρασαν πολλοί γονείς.

Ο καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς, Γιώργος Γρούιος ανέπτυξε το ζήτημα που αφορά στο αν «Γεννιούνται ή γίνονται πρωταθλητές στην καλαθοσφαίριση», ο βετεράνος διεθνής καλαθοσφαιριστής, γιατρός δερματολόγος, Διονύσης Ανανιάδης εξήγησε το αν «Συνδυάζονται οι άριστες επιδόσεις στο σχολείο με υψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό», η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελένη Ζέτου, ανέλυσε «Τα οφέλη της συμμετοχής σε οργανωμένα αθλήματα και το ρόλο των γονιών στην ανάπτυξη των μικρών αθλητών» και ο τηλεπαρουσιαστής, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά «Πάνω από όλα μπαμπάς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, Χρήστος Κιούσης, μίλησε για τις «Οικογένειες του Σαββατοκύριακου».

Τη διαδικασία «άνοιξε» ο εκ των ιδρυτών της Ακαδημίας, Κώστας Χαραλαμπίδης, εξηγώντας εμφατικά πως: «Τα πράγματα για το πώς δραστηριοποιούνται τα παιδιά στις αναπτυξιακές ηλικίες, όσον αφορά τον αθλητισμό, έχουν αλλάξει. Ορμώμενοι από ερωτήματα που είχαμε ο καθένας ενδοσκοπικά, σε συζητήσεις, για το πώς προσεγγίζουμε τον αθλητισμό, ως γονείς, απέναντι στα παιδιά μας, αποφασίσαμε για την υλοποίηση της εκδήλωση».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια