Τα σενάρια για την άνοδο και τον υποβιβασμό στην Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα της Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών και μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας δεν άλλαξε τίποτα.

Ο Αστέρας Σινδου ανέβηκε μεν στη Γ΄ Εθνική όμως δεν εξασφάλισε την πρωτιά, ενώ η ΜΕΝΤ μπορεί να βρεθεί από πρωταθλήτρια έως και… εκτός νυμφωνος. Συγκεκριμένα με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο ίσως και την πρωτιά ενώ με ήττα αν κερδίσει ο ΔΑΣΩ κατατάσσεται τρίτη.

Στην ουρά η ΑΕΕ Τούμπας μόνο αν υποβιβαστούν τρεις ομάδες της ΕΚΑΣΘ από τη Γ Εθνική υποβιβάζεται (σενάριο απίθανο). Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου έχει πλεονέκτημα ενός βαθμού και αν πέσει μόνο ένας σώζεται.

Για ένα πόντο δε μπορούμε να πούμε ότι κατατάσσεται 11ος (δεν πιάνει την ΑΕΕ Τούμπας), καθώς σήμερα κέρδισε με το ίδιο ακριβώς σκορ που έχασε στον πρώτο γύρο από την Αρετσου.

Αυτή τη στιγμή έχει καλύτερο συντελεστή (+24) έναντι της Αρετσους (-95 έναντι -119). Άρα το βράδυ της 8ης Μαΐου προβλέπεται συναρπαστικό και ο αδιάφορος Γαλαξίας που πέρυσι σώθηκε σε νεκρό χρόνο και η επίσης αδιάφορη Μακαμπή, πολύ πιθανόν να κρίνουν ποιος θ' ακολουθησει τον Αστέρα Πλαγιαριου και την ΕΚ Σταυρούπολης στη Β ΕΚΑΣΘ, αν σωθεί ο Μαντουλιδης.

Αν υποβιβαστεί στις 21 Μαΐου ο Μαντουλιδης, η Αρετσου κι ο Κεραυνός Ωραιοκαστρου ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης του χρόνου αγωνίζονται στην Β’ ΕΚΑΣΘ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια