Καθαρή επικράτηση για τον εξαιρετικό Αθηναϊκό

Δίκαιη νίκη του Αθηναϊκού απέναντι στην Νίκη Λευκάδας με σκορ 76-60 στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Οι «κιτρινοκόκκινες» πήραν από την αρχή το προβάδισμα και παρά τον τραυματισμό της Ουίλιαμς στο τέλος της δεύτερης περιόδου δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από την φιλοξενούμενη ομάδα  που ήταν άνευρη ειδικά στα προσωπικά μαρκαρίσματα στην άμυνα.

Η εκπληκτική Στάρα κράτησε επιθετικά την Νίκη, η οποία μείωσε στους πέντε πόντους (39-34) στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως η τριάδα Δασκαλοπούλου-Μπαλτά-Παντέλη έκαναν ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι και έδωσαν εν τέλει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του Βύρωνα. Στο τέλος ανέβηκε επιθετικά η Αλμπάνεζ για τις γηπεδούχες και η Μπράουν για τη Νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-13, 39-31, 59-49, 76-60
Διαιτητές: Καρακάσης-Μαρίγλη
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 14 (1), Καλογήρου 7, Τραγούλια, Σιδεράκη 2, Μπαλτά 19 (2), Κόνιαλη 2, Χόντο, Ουίλιαμς 7, Αλμπάνεζ 13 (1)
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 5, Τελίδου 5 (1), Καμπουράκη 4 (1), Μπράουν 14, Αρώνη 2, Γούναρη 5 (1), Ψυχογιού 4, Κέιντι 4, Παπαδοπούλου, Στάρα 17 (2)


Ο προπονητής της Νίκης κ. Δουβίτσας έκανε μετά το τέλος του αγώνα την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια στον Αθηναϊκό για την πορεία του και καλή συνέχεια στα play-off. Εμείς κάναμε πολλά λάθη για ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και οι κακές ατομικές άμυνες έδωσαν πολύ εύκολα lay-up και δίποντα στην αντίπαλη ομάδα. Εμείς κερδίζοντας τον Άρη στην Λευκάδα την Τετάρτη τερματίζουμε πέμπτοι και νομίζω ότι τελειώνουμε ιδανικά τη σεζόν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια