Δίκαια επικράτηση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τον Δούκα που παρέμεινε αήττητος- Παπαδόπουλος: «Δεν τελείωσε τίποτα»-Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική-Φωτορεπορτάζ του Κώστα Γκόρα

Μόνος αήττητος στο Πανελλήνιο Εφήβων παρέμεινε ο Δούκας που επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 70-58 στο ντέρμπι της ημέρας.

Τον πρώτο πόντο του αγώνα πέτυχε ο Ολυμπιακός με βολή του Γερονίκου, μετά από αρκετές άστοχες και για τις δύο ομάδες επιθέσεις. Ο Λιούνης έδωσε προβάδισμα με 2-1 στον Δούκα, αλλά ο Αρσενόπουλος έκανε το 2-3. Ο Δραγάτης έδωσε πάλι προβάδισμα στα Εκπαιδευτήρια με 4-3 και ο Τσουμάνης με βολές έγραψε το 4-5 μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Τα επόμενα καλάθια ήταν από τον Λιούνη (6-5) και τον Αρσενόπουλο που με γκολ-φάουλ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 6-8. Ο Λιούνης ισοφάρισε, όμως ο Παπαγεωργίου έκανε το 8-10. Ο Σακελαρίου  ισοφάρισε και ο Παπαγεωργίου με βολή έβαλε πάλι μπροστά την ομάδα του Πειραιά. Ο Δούβλης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Δούκα, αλλά ο Γερονίκος με γκόλ-φάουλ και ο Τζάιδας έδωσαν για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων πόντους στους «ερυθρόλευκους», σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Ο Σωτηρίου πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεύτερου δεκαλέπτου, μειώνοντας για τον Δούκα, που λίγο αργότερα ισοφάρισε με τον Δραγάτη και προηγήθηκε (18-16) με τον Δούβλη.  Το σερί συνεχίστηκε για την Αθηναϊκή ομάδα με νέο καλάθι του Δραγάτη και του Δούβλη. Δούβλης και Σωτηρίου έκαναν το 24-16 με σερί 12-0 μέσα σε 2:10 με αποτέλεσμα το τάιμ-άουτ του Γιάννη Χρυσανθόπουλου. Ο Δούκας έφθασε σε διψήφια διαφορά με τον Προίσκο και συνέχισε να… πυροβολεί με τον Καμπερίδη. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην δεύτερη περίοδο με βολή και λέι-απ του Αρσενόπουλου που μείωσε σε 28-19, όμως ο Δούβλης πέτυχε τρίποντο και δίποντο και έκανε το +14. Ο Τζάιδας έγραψε το τελικό σκορ της δεύτερης περιόδου (33-21).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Αθηναϊκή ομάδα να διατηρεί μια διαφορά δέκα πόντων στα δύο πρώτα λεπτά. Ο Τζάιδας μείωσε μετά από καιρό σε μονοψήφιο νούμερο (35-27) και ο Αρσενόπουλος στους έξι αμέσως μετά. Ο Λιούνης με μία βολή και ο Καμπερίδης με  τρίποντο έκαναν το +10, όμως ο Αρσενόπουλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο μειώνοντας σε 39-32. Ο Δραγάτης με γκολ-φάουλ έφερε ξανά το +10, σκορ που παρέμεινε μέχρι το 26ο λεπτό, όταν ο Καμπερίδης με σουτ εκτός ισορροπίας και ο Προίσκος με τρίποντο πολύ πίσω από το κέντρο έκαναν το 49-34, τρία λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Με βολές και καλάθι του Γερονίκου, ο  Ολυμπιακός μείωσε, αλλά ο Γκινης με τρίποντο έκανε το 52-38. Γερονίκος, Αρσενόπουλος με σουτ και ο Μπαλλής με βολές μείωσαν σε 52-44, όμως ο Ρογκαβόπουλος έστειλε πάλι τη διαφορά στους δέκα και ο Δούβλης στους δώδεκα(56-44) σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος. 


Ένα καλάθι του Ρογκαβόπουλου μετά από δύο λεπτά αγώνα έδωσε τους πρώτους δύο πόντους του τελευταίου δεκάλεπτου. Ο Μπαλλής με τρίποντο έκανε το 58-47, όμως ο Καμπερίδης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Δούβλης ανέβασε τη διαφορά στους 16 για τον Δούκα αλλά ο Παπαγεωργίου με βολές και ο Μπαλλής με σουτ μείωσαν στους 12 (63-51) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Δούβλης πάλι από την γραμμή έκανε το +14, ο Τζάιδας μείωσε, αλλά ο Λιούνης έγραψε το 67-53 και ο Ποκουσέφσκι το 67-55. Απέμειναν 28 δεύτερα όταν ο Τζάιδας έκανε το 67-57 όμως ο Ρογκαβόπουλος ανέβασε πάλι τον δείκτη στους δώδεκα. Η βολή του Φιλά έγραψε το 69-58 και η βολή του Δούβλη διαμόρφωσε το τελικό 70-58 για τον Δούκα που παρέμεινε αήττητος.

Δεκάλεπτα: 12-16, 33-21, 56-44, 70-58
Διαιτητές: Παντελίδης-Κωνσταντινόπουλος
Δούκας (Παπαδόπουλος): Δούβλης 18 (1), Καράμπελας, Καμπερίδης 10 (2), Ρογκαβόπουλος 4, Καρακατσάνης, Ψαρράς, Σακελλαρίου 3 (1), Προίσκος 7 (1), Σωτηρίου 6, Γκίνης, Δραγάτης 11, Λιούνης 11.
Ολυμπιακός  (Χρυσανθόπουλος): Πουκουσέφσκι 2, Μπαλλής 9 (1), Μερισιώτης 1, Στριγγάς, Παπαγεωργίου 4, Τζαϊδάς 10, Φιλά 1, Αρσενόπουλος 15 (1), Γερόνικος 10, Κατσίμπας, Κιουρτσίδης, Τσουμάνης 6.

Παπαδόπουλος: «Δεν τελείωσε τίποτα»

Ο προπονητής του Δούκα, Κώστας Παπαδόπουλος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Παίξαμε με αντίπαλο μια ομάδα που ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο, καθώς είχε κερδίσει τα δύο πρώτα ματς και αν μας κέρδιζε λογικά θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Αυτό μας δημιούργησε άγχος το οποίο φάνηκε στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια όμως κάναμε αυτό που μπορούμε και παρότι το παιχνίδι ήταν σκληρό και δυνατό οι παίκτες μου ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν τελείωσε όμως τίποτα, καθώς από την αρχή λέω ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά».

Η βαθμολογία

1.       Δούκας 6
2.       Ολυμπιακός 5
3.       ΠΑΟΚ 5
4.       Προμηθέας Πάτρας  4
5.       Πιερικός Αρχέλαος  4
6.       Εργοτέλης 3

Το αυριανό πρόγραμμα

14:00 Εργοτέλης-Προμηθέας Πάτρας
16:00 Ολυμπιακός-Πιερικός Αρχέλαος
18:00 ΠΑΟΚ-Δούκας














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια