«Πιάνει λιμάνι» το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών-Προηγείται με 3-0 ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με 67-54 επί του Αθηναϊκού-Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Σταμάτη-Φωτορεπορτάζ

Το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η ομάδα  γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 67-54 του Αθηναϊκού στο ΔΑΚ Γλυφάδας στον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκες» θα έχουν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες με νίκη το Σάββατο (29/4,15:30) στην έδρα του Αθηναϊκού στο Βύρωνα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχει από την ημέρα επανίδρυσης του τμήματος στις εγχώριες διοργανώσεις και απέχει ένα βήμα από την πραγματοποίηση του δεύτερου διαδοχικού νταμπλ, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τις τραυματίες Ζωή Δημητράκου και Τάνια Χαλιβέρα. Πρώτες σκόρερ κόντρα στον Αθηναϊκό αναδείχθηκαν η Εβίνα Μάλτση και Λινέτα Κάιζερ που σημείωσαν αμφότερες από 22 πόντους.

Μάλτση και Κάιζερ οδηγούσαν επιθετικά

Το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κλειστό με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 14-14 και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο φινάλε του στο επιμέρους 21-16. Με τρίποντο της Μάλτση στην έναρξη της δεύτερης περιόδου ανέβασε τη διαφορά (24-16) και με καλάθι της Κάιζερ την διεύρυνε σε διψήφιο αριθμό (32-22). Οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 38-32. Πρώτες σκόρερ στο διάστημα αυτό ήταν η Εβίνα Μάλτση και η Λινέτα Κάιζερ που είχαν σημειώσει αμφότερες από 13 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές, πιέζοντας στην άμυνα και με το επιμέρους 17-8 έφτασε στη μεγαλύτερη διαφορά με το +15 για το 55-40! Η Κάιζερ εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 πετυχαίνοντας το 59-40 και έφτασε στους 20 πόντους ενώ στη συνέχεια η Καλτσίδου έγραψε στον αιφνιδιασμό το 63-40, 6 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο για το τελικό 67-54.

Δεκάλεπτα: 21-16, 38-32, 55-40, 67-54
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 4 (1 τριπ.), Σταμάτη 3, Μπόνη, Κοσμά, Κάιζερ 22 (10/15 διπ.), Μάλτση 22 (3 τριπ.), Παπαμιχαήλ 2 , Καλτσίδου 8 Τζόνσον 6, Φουράκη.
ΑΘΗΝΑΪΚOΣ (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 9, Καλογήρου 5, Τραγούλια, Σιδεράκη, Παντέλη 4, Μπαλτά 10, Κόνιαλη, Χόντο, Αλμπάνεζ 16, Δορδοκίδη, Γουίλιαμς 10
Δηλώσεις

Ελένη Καπογιάννη: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κερδίσαμε, είναι ένας τελικός και κάναμε το πρώτο βήμα. Θεωρώ ότι η ομάδα δεν έπιασε τα στάνταρ της απόδοσής της, είναι κάτι που θα το δούμε και θα το διορθώσουμε. Έχουμε ακόμα παιχνίδι και θεωρώ ότι στο επόμενο θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα πάρουμε τον τίτλο πανηγυρικά. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και βάθος. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να χάσουμε από κανένα, αυτό βέβαια πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Για πρέπει δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες. Θα πρέπει οι αθλήτριες να είναι συνειδητοποιημένες και θα το καταλάβουν με την σημερινή εμφάνιση ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια παράδοση, μια αυτοκρατορία, είναι το φόβητρο και παράλληλα το κίνητρο για κάθε αντίπαλο για να τον κερδίσουν. Είναι ευχή και κατάρα και κάθε φορά στο παρκέ, ο Ολυμπιακός να αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος όλων».

Εβίνα Σταμάτη: «Καταρχήν να πω ότι είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που βρισκόμαστε ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση και του νταμπλ. Απλά σήμερα δυστυχώς δεν αποδώσαμε τα μέγιστα, έτσι όπως εμείς έχουμε συνηθίσει να παίζουμε κάθε φορά. Βέβαια το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, απλά θα προτιμούσαμε η απόδοσή μας να ήταν αυτή που μας αρμόζει. Κρατάμε το αποτέλεσμα, κρατάμε τη νίκη. Τώρα μας έχουν μείνει δυο μέρες να προπονηθούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο σημερινό ματς. Το Σάββατο να σηκώσουμε όλοι μαζί την κούπα για το πρωτάθλημα αυτό».














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια