Μάλτση: «Ξεχωριστό για μένα το πρώτο μου τρόπαιο στην Ελλάδα»

Τον πρώτο της τίτλο στην Ελλάδα κατέκτησε την Κυριακή η Εβίνα Μάλτση. Μετά από χρόνια διακρίσεων στο εξωτερικό, σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η έμπειρη παίκτρια μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τους αγώνες του Final Four, το πόσο χάρηκε η ίδια την διοργάνωση και την κατάκτηση του κυπέλλου με την ομάδα της, αλλά και τους στόχους της εθνικής γυναικών που έχει και πάλι υποχρεώσεις το καλοκαίρι.

Σε είδαμε να πανηγυρίσεις σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το χάρηκες πραγματικά τόσο πολύ;

«Είναι αλήθεια ότι το χάρηκα πάρα πολύ. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς για μας, η πρώτη μας μεγάλη διάκριση. Όλοι αγωνιζόμαστε για κάτι, για ένα τρόπαιο. Ήταν, βέβαια, μια μέρα χαράς όλη η διοργάνωση που έκανε η ομοσπονδία με το δήμο Γλυφάδας. Ο θεσμός του Final Four, άλλωστε, είναι από μόνος του μια γιορτή. Από την Παρασκευή, την ημέρα των ημιτελικών, ήμουν σε μια γιορτινή διάθεση.  Όταν κατακτάς τίτλους και σηκώνεις κύπελλα είναι λογικό να χαίρεσαι και ιδιαίτερα μια μέρα που κέρδισα το πρώτο μου τρόπαιο στην Ελλάδα. Έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα για μένα. Το διχτάκι είχα ανακοινώσει από τις προηγούμενες ημέρες ότι θα το έκοβα. Μάλιστα όταν κάθισα στον πάγκο στο τρίτο δεκάλεπτο είχα πάρει ήδη το ψαλίδι και το είχα πίσω από τον πάγκο μου. Κράτησα και τη μπάλα του αγώνα. Ήταν μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ και χαρήκαμε πολύ. Ο,τι έγινε μόνο καλό στο γυναικείο μπάσκετ μπορεί να κάνει».

Τι είναι αυτό που κρατάς για σένα από τον τελικό της Κυριακής;​

«Τα δυνατά συναισθήματα και τη χαρά που ένιωσα. Και τα συναισθήματα αυτά ήταν πολύ όμορφα. Πήρα ένα κύπελλο στη χώρα μου έχοντας δίπλα μου τους δικούς μου ανθρώπους. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ».

Τι θέλεις να προσθέσεις ακόμα στην προσωπική σου συλλογή τίτλων;

«Θέλω πολλά, πολλούς τίτλους και εύχομαι να προλάβω. Αν μπορούσα θα ήθελα να κατακτούσα τα πάντα. Δεν λέω ποτέ όχι σε τίτλους και διακρίσεις».

Τι είναι αυτό που έκανε τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει την φετινή αγωνιστική σεζόν;

«Από το καλοκαίρι η ομάδα έδειξε τις διαθέσεις της ενισχύοντας πάρα πολύ την ομάδα. Γυρίσαμε τρεις κορυφαίες Ελληνίδες παίκτριες από το εξωτερικό, καθώς μας παρείχαν τις καλύτερες συνθήκες. Φτιάχτηκε ένα ρόστερ που έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τις άλλες ομάδες. Ξέραμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Από εκεί και πέρα, όμως, αδιαφιλονίκητο φαβορί γίνεσαι στη διάρκεια ενός αγώνα και όχι στα χαρτιά. Νομίζω ότι στο Final Four δείξαμε συγκέντρωση και ενέργεια. Παίξαμε στο 100% για να έρθουν τα αποτελέσματα που φέραμε στους αγώνες. Πολλές φορές όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας είναι πιο δύσκολο να δώσεις κίνητρο στον εαυτό σου. Εμείς λοιπόν βάλαμε το δικό μας στοίχημα, να προσφέρουμε δηλαδή θέαμα, να χαρούμε τους αγώνες και να διαφημίσουμε το γυναικείο μπάσκετ».

Πως κρίνεις την διοργάνωση του Final Four;

«Μου άρεσε η διοργάνωση ήταν καλά στημένη και όλα κύλησαν άψογα. Τα εύσημα ανήκουν στην ομοσπονδία και στον δήμο Γλυφάδας για όσα έκαναν. Να σταθούμε, βέβαια, και στο γεγονός ότι υπήρξε και τηλεοπτική μετάδοση κάτι το οποίο μόνο καλό κάνει στο γυναικείο μπάσκετ».

Είσαι αρχηγός της εθνικής γυναικών και τον Ιούνιο υπάρχει η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;


«Η εθνική είναι η ομάδα της καρδιάς μου και είναι τιμή και χαρά για μένα να την υπηρετώ πάντα. Η συμμετοχή μας σε μια ακόμη τελική φάση είναι μεγάλη επιτυχία. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν θα υπάρχει κάποιος εύκολος όμιλος για μας, αλλά η παρουσία της Σερβίας και της Γαλλίας τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Όπως και να έχουν τα πράγματα στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε ο,τι μας αναλογεί. Όλα αυτά τα χρόνια που η συγκεκριμένη ομάδα είναι μαζί τη χαρακτηρίζει το πάθος και η κάρδια κάτι το οποίο θα το έχουμε μαζί μας και σε αυτή τη διοργάνωση. Παίζει ρόλο βέβαια πως θα προετοιμαστούμε και θα παρουσιαστούμε στους αγώνες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια