Νίκη στον πόντο μετά από παράταση για τον Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού

Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό του Κορδελιού μεταξύ του Πρωτέα και του ΣΑΕ Αστέρια, που τελικά κρίθηκε στην πεντάλεπτη παράταση και κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με τελικό νικητή τον γηπεδούχο με 89-88. Μια εύστοχη βολή του Ρατόπουλου,  1,3" πριν το φινάλε της παράτασης, ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πρωτέας μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος του ματς με πολύ πιο καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές,  προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι έμπειροι παίκτες του ΣΑΕ Αστέρια, με ψυχραιμία και σωστές επιλογές, βελτιώνοντας την αμυντική τους κατάσταση, κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι και να προηγηθούν μάλιστα στο 35'. Έκτοτε το παιχνίδι έγινε κυριολεκτικά ντέρμπι με την μια ομάδα να προσπερνά την άλλη διαδοχικά.

Ο Παπαδόπουλος από τον ΣΑΕ Αστέρια, 14" πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας είχε την δυνατότητα να φέρει μπροστά την ομάδα του, με τις δύο βολές που κέρδισε και με το σκορ στο 76-75 αλλά αστόχησε και στις δύο. Οι γηπεδούχοι στο φάουλ που τους έγινε αμέσως,  ευστόχησαν σε μία βολή και ο Καραμπερης, στα 2" πριν την κόρνα να ισοφάρισε με εύστοχο λέι απ.

Στην παράταση το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό και τελικά ο Πρωτέας με μια εύστοχη βολή στα 1,3" πριν το φινάλε κατάφερε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που ουσιαστικά τον βγάζει από κάθε σκέψη μελλοντικών προβλημάτων στην κατάταξη. Ο ΣΑΕ Αστέρια, έμεινε με την πίκρα της πολύ καλής εμφάνισης και θα πρέπει να αναζητήσει νίκες στα επόμενα παιχνίδια για να αποφύγει ενδεχόμενες περιπέτειες.

Κορυφαίοι με διαφορά για τους νικητές ο Τερζόπουλος, ο οποίος έκανε ονειρεμένο παιχνίδι, σημειώνοντας 30 πόντους και ο αρχηγός Ρατόπουλος, που πέτυχε και την κρίσιμη τελευταία βολή που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με 29 πόντους. 

Για τον ΣΑΕ Αστέρια, κορυφαίοι οι Κυριωτης, που έπαιζε με 39 πυρετό αλλά πέτυχε 28 πόντους και οι Παπαδόπουλος και Καραμπέρης με 21.

Δεκάλεπτα: 22-9, 40-30, 57-52, 77-77(κ.α.), 89-88
Διαιτητές: Μπάιος-Μαγή
ΠΡΩΤΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Γεωργιάδης 2, Μπαλαφουτης, Ρατόπουλος 32(1), Προύσαλης 18(2), Μόσχου 6, Μαρουντας 2, Καλπακιδης, Τερζόπουλος 29(3).
ΣΑΕ ΑΣΤΕΡΙΑ (Ταγαράκης): Αθανασακης 2, Καραμπερης 21(3), Χατζηαθανασίου 5, Παπαδόπουλος 21(5), Κυριωτης 28(1),Δαντινουλης, Παγκαλος 9, Στεργίου 2, Σκανδάλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια