Επιστροφή στις… κατοστάρες για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Μάλτση, Σταμάτη, Χατηνικολάου-Φωτορπορτάζ από τη νίκη επί του Πανιωνίου

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 111-53 του Πανιώνιου για την 18η αγωνιστική και διεύρυνε το απόλυτα νικηφόρο σερί του στην Α1 γυναικών.

Ο «ερυθρόλευκες» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και έκαμψαν πανεύκολα την αντίσταση του Πανιωνίου σε βάρος του οποίου επικράτησαν με 58 πόντους διαφορά.

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους (5/6 τρίποντα, 1/1 διπ., 8/8 βολ.) και ακολούθησε η Λικέντρα Τζόνσον με 24. Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακά ποσοστά στα τρίποντα ολοκληρώνοντας το ματς με 12/15.

Σκόραρε 46 πόντους στην πρώτη περίοδο

Ο Ολυμπιακός ήταν… διαστημικός στην πρώτη περίοδο, ξεκινώντας με τεράστια όρεξη και ενέργεια. Αποτέλεσμα αυτοί ήταν να σκοράρει 46 (!) πόντους, παίρνοντας σκορ από επτά παίκτριες. Το επιμέρους 46-17 αποτύπωνε την διάθεση και την καταπληκτική απόδοση του Ολυμπιακού που είχε κυριαρχήσει απόλυτα και απέκτησε μια τεράστια διαφορά 29 πόντων από τον Πανιώνιο.

Τον ίδιο υψηλό ρυθμό διατήρησε  και στη δεύτερη περίοδο στη διάρκεια της οποίας έτρεξε το επιμέρους 26-10 και πήγε με 75-27 στην ανάπαυλα. Πρώτη σκόρερ στο διάστημα αυτό ήταν η Λικέντρα Τζόνσον με 21 πόντους (5/5 διπ., 8/9 βολ.) και ακολουθούσε με 15 η Εβίνα Μάλτση έχοντας πετύχει μάλιστα 3/3 τρίποντα.

Στην  τρίτη περίοδο δεν κατέβασε ταχύτητα και με το επιμέρους 21-16 διαμόρφωσε το σκορ στο 96-43 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +53 με τρομερό ποσοστό στα τρίποντα (9/11)! Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο με τις πρωταθλήτριες να φτάνουν δια… περιπάτου στο τελικό 111-53.

Δεκάλεπτα: 46-17, 72-27, 93-43, 111-53
Διαιτητές: Γρίβα-Καλογριάς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 3 (1), Σταμάτη 12 (2/3 τριπ.), Μπόνη 1, Χατζηνικολάου 10 (10 ασσιστ), Κάιζερ 14, Μάλτση 25 (5/6 τριπ.), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5 (1/1 τριπ.), Τζόνσον 24 (10 ριμπ.), Δημητράκου 11, Κοσμά 2, Φουράκη 4
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τσικλήρας): Πέτερσεν 14, Τσίκα, Χίλι 6, Τσιάδη 2, Μπότσαρη, Σταμπούρλου 3, Θεοδωρομανωλάκη 10, Στεφανίδου 6, Πατεράκη 6, Γρηγορίου 5, Μήτση, Τζόουνς 1.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελένη Καπογιάννη: «Είναι εκπληκτικό οι 46 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Τα κορίτσια είχαν πολλή διάθεση, ενέργεια στην άμυνα και αυτό μας δίνει πάντα καλό ρυθμό στην επίθεση. Ήταν σε καλή μέρα, το σουτ είναι και θέμα μέρας. Κάναμε  πολύ καλή δουλειά. Κρατήσαμε το ρυθμό όπως έπρεπε να τον κρατήσουμε. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας, δεν υποχωρήσαμε. Είναι άλλη μία νίκη. Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας και καλή συνέχεια στην ομάδα του Πανιωνίου. Δεν θα το έλεγα ξέσπασμα. Η ομάδα είναι αυτή που είναι, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές είναι θέμα μέρας, ανάλογα και με την ενέργεια και με το πως έχουμε προπονηθεί, ό,τι πρέπει να βγει μέσα στο γήπεδο».

Εβίνα Μάλτση: «Ερχόμαστε από μία σειρά αγώνων, από ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό . Σήμερα η ομάδα έδειξε τρομερή διάθεση και μεγάλη ενέργεια, μπήκαν όλα τα σουτ, είχαμε τρομερή ευστοχία, αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Παίξαμε πολύ καλά, δείξαμε πολύ σοβαρό πρόσωπο και κάναμε τη δουλειά μας. Συνεχίζουμε παρακάτω. Κάνουμε τη δουλειά μας. Προπονούμαστε, δουλεύουμε και έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο και το πρωτάθλημα».

Εβίνα Σταμάτη: «Η ομάδα έβγαλε από το πρώτο λεπτό αρκετή ενέργεια και αυτό φάνηκε κυρίως στην ομάδα, η οποία στην πορεία μας έδωσε και εύκολα καλάθια και μπορέσαμε και ξεφύγαμε στο σκορ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Αυτή είναι η ομάδα μας, έτσι θέλουμε να παίζουμε, να δίνουμε το 100%. Από τη στιγμή που υπάρχει βάθος στο ρόστερ μας, πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε αυτό. Κάθε μία από εμάς πρέπει να δίνει το 100% ώστε να παίρνουμε τις νίκες όπως πρέπει να τις παίρνουμε, με καλό μπάσκετ και να το ευχαριστιόμαστε».

Όλγα Χατζηνικολάου: «Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε από την αρχή της χρονιάς. Είχαμε πάρα πολλή ενέργεια, παίξαμε πολύ ωραίο μπάσκετ. Το χαρήκαμε όλοι σήμερα, και οι φίλαθλοι αλλά και εμείς οι ίδιες. Έτσι πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός. Ενόψει του Final 4 που πρέπει να είμαστε σε φόρμα, θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι».



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια