Φεύγει από την Βοστώνη η Μαριέλα Φασούλα

Η Μαριέλα Φασούλα στα 20 της χρόνια και μετά από διετή παρουσία στο Boston College όπου φέτος είχε εξαιρετικούς αριθμούς (29 ματς 29,7΄, 16π., 50% διπ., 62% βολές , 7,5 ριμπ., 1,9 ασίστ , 3,6 λαθ., 0,7 κλεψ. , 1,1μπλοκ.) αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο και να πάει σε άλλο Αμερικάνικο κολέγιο.

Όπως γράφει το http://www.sportshero.gr «αρχικά μοιάζει σαν κεραυνός εν αιθρία αφού η διεθνής με όλες τις Εθνικές Φασούλα έπαιζε πολύ καλά έτσω και αν η ομάδα του Boston δεν διακρίθηκε στην περιφέρεια που αγωνιζόταν. Αυτός ήταν άλλωστε (από πληροφορίες ) και ο λόγος που αποχώρησε με μια δήλωσή της στον προσωπικό της λογαριασμό όπου ξεκαθαρίζει την απόφασή της και ευχαριστεί το πανεπιστήμιο και όλους όσους την βοήθησαν σε αυτή την  διετία.

Η Φασούλα διέκοψε την υποτροφία της και φυσικά λόγω των προσόντων της δεν θα δυσκολευτεί να αλλάξει περιβάλλον και να βρει υποτροφία σε άλλο κολλέγιο από όπου φυσικά και θα έχει προτάσεις. Κανείς άλλωστε δεν φεύγει από τα ....σίγουρα αν δεν υπάρχει κάτι δεδομένο να τον περιμένει. Το νέο της κολλέγιο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά είναι βέβαιο ότι έχει την δυνατότητα να μεταγραφεί. Απλά υπάρχει η διαδικασία του red shirt που δεν μπορεί να την παραβεί κανείς.

Θυμίζουμε πρόσφατα την περίπτωση της Ελεάνας Χριστινάκη στους Φλόριντα Γκέϊτορς  που αποχώρησε , βρήκε αμέσως υποτροφία στο αξιόλογο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ (μάλλον αποκλείεται για τεχνικούς λόγους για την Φασούλα) αλλά ο νόμος στο NCAA είναι ξεκάθαρος. Ένας χρόνος αποχής είναι η ξεκάθαρη ποινή του red shirt (ο αμερικάνικος όρος για το ποινολόγιο συχνό φαινόμενο ). Αυτό σημαίνει ότι η Χριστινάκη θα αγωνιστεί στο Μέριλαντ τον Νοέμβριο 2017 ενώ η Φασούλα του χρόνου τον Σεπτέμβριο (2018).

Δηλαδή προφανώς έχει αποδεχθεί η νεαρή διεθνής σέντερ ότι  θα μείνει εκτός παρκέ (θα κάνει μόνο προπόνηση και δεν θα παίζει παρά μόνο στα φιλικά προετοιμασίας). Αφού όμως αυτό αποφάσισε η Μαριέλα, ο πατέρας της Παναγιώτης και η μητέρα της Μάσα (μέλος της επιτροπής γυναικείων πρωταθλημάτων της ΕΟΚ), σε κανέναν άλλο δεν πέφτει λόγος...»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια