Απίστευτες καταγγελίες από το Πέρα BC για τον αγώνα με την Προοδευτική Εκρηξη

Από το Πέρα BC πήραμε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Χθες το βράδυ ζήσαμε την απόλυτη ντροπή για το ερασιτεχνικό μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Κλεάνθους όπου διεξήχθη ο αγώνας Πέρα-Προοδευτική Εκρηξη. Δυστυχώς, αυτό που πλέον όλες οι ομάδες του ομίλου το έχουν ζήσει, ξανασυνέβη.

Οι διαιτητές του συνδέσμου ζουν μέσα στο φόβο εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα να αδικούν εαυτούς.

Δυστυχώς ο ΣΔΚΘ πρέπει να στέλνει στους αγώνες της Προοδευτικής, διαιτητές πού δεν... μασάνε και όχι φοβισμένα ανθρωπάκια. Οι αθλητές της Προοδευτικής πέραν κάποιων έντονων διαμαρτυριών ουδεμία σχέση με τους... απίθανους της κερκίδας.

70 άτομα πού σε κάθε φάση έτρεχαν στα κάγκελα και έβριζαν τους διαιτητές και τους παίκτες μας. Σοβαρότερο όλων ότι χρησιμοποιούσαν σε κάθε φάση την φράση «κ…όμπατσε» σχεδόν για όλους τους παίκτες μας, οκτώ τον αριθμό, έχοντας προφανώς την ενημέρωση ότι στο δυναμικό μας υπάρχουν και αστυνομικοί αθλητές όπως σχεδόν σε πολλές ομάδες της ΕΚΑΣΘ. Ξεχνούν ότι μιλάμε για αθλητισμό (όλοι γνωρίζουν την Προοδευτική Εκρηξη).

Στον χθεσινό αγώνα και ενώ η ομάδα μας προηγούνταν στα 38 λεπτά οι διαιτητές φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα κατάφεραν να λήξει ο αγώνας υπέρ της Προοδευτικής και έτσι να είναι όλα καλά.

Τραγικό σημείο του αγώνα τέσσερα δεύτερα πριν την λήξη του ημιχρόνου και ενώ γίνεται πάσα από αθλητή μας δίνεται φάουλ (βολές αφού είχαν συμπληρωθεί τα πέντε) υπέρ μας από τον δεύτερο διαιτητή. Ορμάνε οι οπαδοί στα κάγκελα, οι παίκτες βρίζουν τον δεύτερο διαιτητή που σφύριξε το φάουλ και ενώ περιμένουμε να δώσει τεχνικές ποινές για την στάση των παικτών εκ του θαύματος παίρνει τη φάση πάνω του και ενώ το γήπεδο «παίρνει φωτιά» από τους 70 οπαδούς της Εκρηξης ο πρώτος διαιτητής χωρίς να ρωτήσει χρονομέτρη χωρίς ιδίαν άποψη απλά και μόνο από φόβο έντρομος αποφασίζει ότι το φάουλ έγινε ενώ έληξε το δεκάλεπτο. Παρά τις διαμαρτυρίες μας έλεγε ότι είναι ο πρώτος και αυτός αποφασίζει.

Το αποδεχτήκαμε γιατί βλέπαμε ένα φοβισμένο (δεν είναι ο μόνος σε αγώνες της συγκεκριμένης ομάδας) νεαρό διαιτητή πού το μόνο πού σκεφτόταν ήταν το να φύγει σώος από το γήπεδο «άρα μόνο με νίκη της φιλοξενούμενης».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αμφισβητούμενες και ενώ φτάναμε στο τέλος ήμασταν τέσσερις πόντους πίσω, ο Παπουλίδης ευστοχεί σε τρίποντο με την κερκίδα να τον βρίζει ασταμάτητα (τον φώναζαν κ….μπατσε ενώ το παλληκάρι ουδεμία σχέση έχει), έβριζαν την οικογένεια του και άλλα… όμορφα λόγια και ο πρώτος διαιτητής ανακαλύπτει άσεμνη κίνηση (έστελνε φιλάκια σε αυτούς πού έβριζαν τον ίδιο) και του ρίχνει τεχνική ποινή που ήταν το πέμπτο φάουλ στον πρώτο σκόρερ μας και ενώ μένουν 1.14.

Αντέδρασε ο παίκτης μας, προσπάθησαν οπαδοί να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, απειλούσαν ότι θα τον χτυπήσουν και διέκοψε για λίγο τον αγώνα ο διαιτητής. Τελικά και ενώ οι οπαδοί πέτυχαν τον στόχο τους, οι διαιτητές φοβισμένοι σκέφτονταν πώς θα τελειώσει γρήγορα ο αγώνας, αν και τώρα φαινόταν ότι θα νικήσει η Ερηξη, οπότε οι οπαδοί της ηρέμησαν κάλεσαν όμως και την αστυνομία. Ερωτώμενοι γιατί δεν το συνεχίζουν μάς απάντησαν για εσάς το κάνουμε, για να μπορέσετε να φύγετε από το γήπεδο, απευθυνόμενοι σε αστυνομικό παίκτη της ομάδος μας, προκαλώντας μόνο γέλιο. Κάλεσαν την αστυνομία για τους παίκτες του Πέρα;  Ποιός ήταν φοβισμένος και ήθελε να τελειώσει με νίκη της Εκρηξης, μόνο αυτοί που ήταν στο κλειστό γνωρίζουν.

Ο αγώνας τελείωσε και όλοι έφυγαν ήρεμα, (δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν κερδίζαμε),  αλλά το δελτίο του παίκτη μας Παπουλιδη κρατήθηκε ενώ συνέβησαν τόσες ενέργειες εναντίον των διαιτητών κατά την διάρκεια του αγώνα. Τους καταλαβαίνουμε πάντα ανθρώπινα σκεφτόμενοι, αν έπαιρναν δελτίο παίκτη της κρηξης τι θα γινόταν. Ανθρώπινα και μόνο κατανοούμε το φόβο τους. Δεν είναι οι μόνοι πού το έχουν νιώσει σε αγώνες της συγκεκριμένης ομάδας.

Κανένα παράπονο από τους παίκτες αθλητές της Εκρηξης, τους οπαδούς τους ας τους κρίνουν άλλοι.

Η ανακοίνωσή μας βγαίνει προς ενημέρωση της ΕΚΑΣΘ, του ΣΔΚΘ (γιατί υπάρχουν ομάδες με στόχους και είναι άδικο από φοβισμένους διαιτητές λόγω των οπαδών της Εκρηξης να διαμορφωθούν αποτελέσματα στο μέλλον). Ας ορίζουν διαιτητές πού δεν… μασάνε  και ας καλούν αστυνομία από την αρχή.

Μετά και το χθεσινό και με τα γεγονότα στον Λαγκαδά ώρα είναι ΕΚΑΣΘ και ΣΔΚΘ να βρουν λύση γιατί δεν γίνεται να διαμορφώνονται αποτελέσματα λόγω… φόβου. Πλέον είναι κάτι πού συμφωνούνε όλοι.

Τέλος είναι άδικο για ένα σωματείο που υβρίζεται άσχημα  η οικογένειά παίκτη του, απειλείται η σωματική του ακεραιότητα από  και αντιδρά προς τους υβριστές μέσα στο θυμό εν βρασμώ χωρίς να φερθεί άσχημα η να υβρίσει τους διαιτητές όπως αποτυπώνεται και στο ΦΑ, να κρατείται το δελτίο του μόνο εξαιτίας της αντίδρασης του προς αυτούς πού εν χορώ τον έβριζαν.


Αναρωτιόμαστε αν ήταν παίκτης της Έκρηξης θα τολμούσαν να κρατήσουν το δελτίο; Δεν το πιστεύει κανείς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια