Γολέμης: «Δεν έλεγξε τους φιλάθλους η αστυνομία»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 για το όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου στο «Αλεξάνδρειο», ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τον τελικό και τα όσα έγιναν:

«Δεν έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα καθώς συνέχεια βγαίνουν στον τύπο διάφορα. Η Ομοσπονδία διοργανώνει όλους τους αγώνες και τον τελικό. Η προστασία του κόσμου είναι ευθύνη της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να ρίξουμε το βάρος στην Ομοσπονδία. Οι αθλητές δεν έχουν μίση, έχουν αυτοί που πρέπει να ελεγθούν από την αστυνομία. Αν δεν μπορεί να προστατέψει το κράτος, εμείς δεν έχουμε ευθύνη. Είναι ευθύνη της αστυνομίας, δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς τους φιλάθλους».

 Γιατί δεν μπορεί η αστυνομία να προστατέψει ένα παιχνίδι:

«Και εμείς απορούμε για αυτό. Δεν γνωρίζουμε το λόγο, έχει όλη η κοινωνία απορία. Είναι άδικο για την ομοσπονδία να λένε ότι δεν μπορεί. Το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τον ελληνικό αθλητισμό καθώς είναι διαλυμένο από παντού. Πρώτα μας διαβεβαιώνει η αστυνομία ότι μπορεί και μετά κάνουμε το παιχνίδι. Ήρθε το λεωφορείο του Παναθηναϊκού και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς έλεγχο. Κάτι που έγινε και με φίλους του Αρη. Πως βρέθηκαν στο γήπεδο 1000 και πλέον περισσότεροι φίλοι του Αρη στο γήπεδο, από αυτούς που είχαμε αποφασίσει; Εμείς δεν έχουμε όφελος, έχουμε προσφέρει στον αθλητισμό. Δεν γίνεται να εισπράττουμε αυτή την αδιαφορία από το κράτος και να κοντεύουμε να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο από τα χημικά που έπεσαν. Κάποιος δίνει τις εντολές, δεν μπορεί ο απλός αστυνομικός να τους βάζει μέσα χωρίς έλεγχο. Εγώ θα κάνω μήνυση γιατί κινδύνεψε η ζωή μου».

Για τις κλοπές στα αποδυτήρια του Αρη:

«Ένας τρύπωσε με θράσος και πήρε αντικείμενα του Αρη. Απίστευτα πράγματα, αυτοί δεν είναι φίλαθλοι».

Για τη στάση Γιαννακόπουλου:

«Του είπαμε πως αν δεν κατέβει η ομάδα κινδυνεύει. Σκέφτηκε ώριμα και είπε πως η ομάδα θα παίξει. Έχει δίκιο ο Παναθηναϊκός ότι άλλα συμφωνήθηκαν και άλλα έγιναν σχετικά με τους οπαδούς».

Για τον αγώνα:

«Κακός αγώνας, στο τέλος πέταξα το κύπελλο γιατί δεν αντεχόταν η ατμόσφαιρα. Και ο Άρης και ο Παναθηναϊκός πήραν τα μετάλλια στα αποδυτήρια. Έπρεπε να γίνει ένας αγώνας γιορτή και ακόμη μια φορά δεν το κατάφερε η χώρα μας, με ευθύνη του κράτους και όχι της εκάστοτε ομοσπονδίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια