Athlenda

6 Φεβ 2017

Εκοψε την πίτα του ο Εσπερος Πάτρας-Μαρλαφέκας: «Δεν θέλουμε χάρες και δεν κάνουμε χάρες»

Στο κατάμεστο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας έκοψε σήμερα ο Έσπερος ΑΟΠΑ την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

«Είμαστε ελεύθεροι, αγαπάμε το μπάσκετ. Δεν θέλουμε χάρες και δεν κάνουμε χάρες». Με αυτό το απόσπασμα από την ανακοίνωση του πατρινού συλλόγου, όταν οριστικοποιήθηκε ότι θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική και όχι στη Β’ όπως αρχικά είχε γνωστοποιηθεί από την ΕΟΚ, επέλεξε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο πρόεδρος του Κώστας Μαρλαφέκας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του προς τους γονείς των παιδιών των τμημάτων υποδομής: «Μην αφήσετε ποτέ τον αθλητισμό να μπει ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας. Μην αφήσετε την απόδοσή τους να χαλάσει τη σχέση που έχετε».

Ο ισχυρός άνδρας του Έσπερου ΑΟΠΑ ανέφερε και αποσπάσματα του Διονύση Γκιουλέα από το από το basketballislife, τα οποία ανάγνωσε. «Δεν θα θυσιαστώ για τη νίκη», ήταν ο τίτλος στο ένα απόσπασμα. «Το να χάσεις σε έναν αγώνα δεν είναι δα και τόσο σημαντικό», ο τίτλος στο άλλο. Ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Πετρόπουλος, στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε από την πλευρά του: «Πρέπει να μάθουν στα παιδιά μας να προσπαθούν. Όχι να τα καταπιέζουμε. Να τα μάθουμε όταν πέφτουν να σηκώνονται». Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του «Νουρέγιεφ»: «Είναι τυχεροί όλοι όσοι δουλεύουν μαζί του. Ο Κώστας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ». 

Στην κοπή της πίτας του παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας. Στο χαιρετισμό του ο δεύτερος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτό που συμβαίνει στον Έσπερο ΑΟΠΑ είναι οδηγός για όλους μας».

Εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας είχαμε και τη βράβευση του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, με τον Κώστα Μαρλαφέκα να λέει: «Είναι ένας γνήσιος αυθεντικός ωραίος άνθρωπος». Ακόμα, τιμήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Έσπερου ΑΟΠΑ για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, αλλά και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου που τη χρονιά που πέρασε εισήχθησαν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, οι Αλέξανδρος Σταθόπουλος, Παναγιώτης Ζάγκος, Ευαγγελία Νάτσκου, Αγησίλαος Κολλιόπουλος, Δέσποινα Τσιακμά, Τίτος Τριανταφύλλου, Θανάσης Κυριακόπουλος, Ανδρέας Σερέτης, Ιωάννου Πουλίδα, Ζωή Κοτσώνη, Γιώργος Σεϊντής, Αλέξης Μπακαφούκας και Γιώργος Κούγιας, ο Άγγελος Γραμμενίδης που πρώτευσε στο διαγωνισμό ρομποτικής, η ομάδα Κορασίδων (Μαρία Αναγνωπούλου, Αγγελική Αργυροπούλου, Δέσποινα Γιαννακοπούλου, Ελενα Καϊση, Κυριακή Καλύβα, Μαριλένα Λανταβού, Αναστασία Μπαλάση, Ευαγγελία Νάτσκου, Αρτεμις Ράγκου, Ιωάννα Τραγουστή, Δέσποινα Τσιακμά, Διονυσία Ψυρρή) που κατέκτησε πέρυσι την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Χρήστος Καφέζας για τη συμμετοχή του στους αγώνες ενώσεων και τέλος η Ευαγγελία Νάτσκου με το Νίκο Μιχαλόπουλο για την πρόσκληση και τη συμμετοχή τους στα μικρά εθνικά συγκροτήματα. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος συνεχάρη το αχαϊκό συγκρότημα για τη δουλειά που γίνεται στις τάξεις του κι ευχήθηκε μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες το 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια :