Κυρίτσης: «Ο Δούκας έχει όλα τα φόντα για άνοδο»

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 35 του, ο Αλέξης Κυρίτσης οδηγεί, από την πρώτη θέση των σκόρερ της Α2 Ανδρών, το Δούκα σε μια εξαιρετική σεζόν. Ο πολύπειρος γκαρντ-παρότι δεν πετά στα σύννεφα και υπενθυμίζοντας πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών-πιστεύει ακράδαντα πως η ομάδα του έχει όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει την άνοδο και ονειρεύεται να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία φορώντας τη φανέλα του ΑΣΕΔ.

-Θεωρείς πως με τη νίκη επί του Πανιωνίου ο Δούκας έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της ανόδου, ακόμη και για το απευθείας εισιτήριο για την Α1;

«Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι, γιατί είμαστε ακόμη στα μισά της σεζόν και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Σίγουρα πάντως η ομάδα δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε αυτοπεποίθηση, παίζουμε όλο και καλύτερα και θεωρώ πως έχουμε όλα τα φόντα για να πάρουμε ακόμη και την πρώτη θέση. Αλλά, ξαναλέω, ακόμη έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας».

-Κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου γύρου, βάζεις θετικό πρόσημο;

«Αναμφίβολα, αν αναλογιστούμε πως ο Δούκας μέχρι πριν δύο χρόνια δεν ήταν στην Α2 και τώρα είναι στις πρώτες θέσεις, είναι κάτι πολύ θετικό. Η ήττα που κάναμε στην έδρα μας από τον Ηρακλή μάς πόνεσε, αλλά το καλό είναι πως δεν μείναμε εκεί, κάναμε ένα σερί νικών και είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Θα έχουμε την ευκαιρία να νικήσουμε στο δεύτερο γύρο».

-Επόμενος αντίπαλος είναι το Σάββατο το Ψυχικό, το οποίο θα αντιμετωπίσετε στο ΓΕΛ Αμαρουσίου κι όχι στο «Δαΐς».

«Ναι, δεν παίζουμε στη φυσική μας έδρα κι αυτό είναι ένα μικρό μείον, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο με σοβαρότητα για να συνεχίσουμε τις νίκες. Είναι μια καλή ομάδα, με καλό προπονητή και υλικό, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή».

-Το Ψυχικό ανταγωνίζεται δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή. Πώς το βλέπεις εσύ αυτό;

«Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες, με παράδοση και κόσμο. Όλα αυτά παίζουν ρόλο, βοηθούν τους αντιπάλους μας αλλά ίσως να δημιουργούν και έξτρα πίεση σε κάποιες περιπτώσεις. Εμείς πάντως κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε τέτοιους αντιπάλους».

-Πάντως και ο Δούκας έχει καταφέρει να δημιουργεί μια «ζεστή» ατμόσφαιρα στο γήπεδο…

«Όντως, οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν καταφέρει να φέρουν κόσμο στο γήπεδο και πολλές οικογένειες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έτσι ένα ωραίο κλίμα χωρίς εντάσεις. Βοηθά και η καλή πορεία της ομάδας και οι φίλαθλοι έρχονται να δουν ωραίο μπάσκετ. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλος».

-Κι εσύ στα 34 είσαι πρώτος σκόρερ της Α2…

«Δεν με απασχολεί να βγω πρώτος σκόρερ, αλλά να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μου πως βρίσκομαι σε μια ομάδα που μου παρέχει ό,τι χρειάζομαι, υπάρχει άριστο κλίμα και πολύ καλή συνεργασία με όλους. Όλοι μαζί βοηθάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για να κερδίζει ο Δούκας».

-Ονειρεύεσαι να παίξεις στην Α1 με τον Δούκα;

«Θα ήταν, πράγματι, κάτι σπουδαίο. Μια τεράστια επιτυχία και για το σύλλογο, αλλά και για μένα. Είμαι ευτυχισμένος σε αυτή την ομάδα και μακάρι να τα καταφέρουμε. Όλα όμως πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα, γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο».

-Το δυσκολότερο όλων των εποχών στην Α2;


«Ίσως ναι… Είναι πολύ απαιτητικό, με πολλές καλές ομάδες, δυνατές έδρες και μεγάλο σε διάρκεια. Είναι χαρά μου που συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, με πολλά ενδιαφέροντα ματς κάθε αγωνιστική. Μακάρι να το προσέξουμε και να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο ή και να ανέβει ακόμη περισσότερο η Α2».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια